24-12-2017

Demokrate: Nakon više od godinu od izbora DPS nadomak prave dijagnoze i terapije

"Ono što Milo nije rekao, dok je danas govorio kako su na tragu prave dijagnoze i terapije za DPS Budva, da je isti on kao i većina članova DPS-a obilato učestvovao u pohari Budve, da je čitavo vrijeme, nekih 12 godina znao tačno šta se dešava, da je kao i Sveto debelo profitirao od Budve", navodi se u saopštenju Demokrata.

Demokrate: Nakon više od godinu od izbora DPS nadomak prave dijagnoze i terapije | Radio Televizija Budva

Poštovani građani Budve, ovih dana ste svjedoci izbora novog starog OO DPS Budva. Naime,nakon nekoliko godina hapšenja lokalnih partijskih prvaka,dva predsjednika opštine, i bijega u Beograd Sveta Marovića sa familijom,u lokalnom odboru DPS-a, iako potpuno dezorijentisani i demoralisani, pokušavaju smoći snage da se ograde od dosadašnjih prvaka, cijelih familija sa kojima su do prije godinu dana krčmili imovinu svih gradjana Budve, ističe iz Demokrata.

Naravno, ne bi se oni upuštali u tako nešto da im nije naređeno iz Podgorice, čak su im i konvenciju zakazali, čak je i Milo Djukanović morao da dođe. Morao je Milo da im objasni da malo kašlju,da su puni „deformiteta“, da moraju da pokažu jasan otklon od prijatelja, kumova i politike koju su svi zajedno kreirali i sprovodili,u suštini da moraju da „ozdrave“ kako im se više ne bi ponovila nezapamćena krađa i pohara koju je DPS izveo u Budvi.

Ono što nije rekao, dok je govorio kako su na tragu prave dijagnoze i terapije za DPS Budva, da je isti on kao i većina njih obilato učestvovao u pohari Budve, da je čitavo vrijeme, nekih 12 godina znao tačno šta se dešava,da je kao i Sveto debelo profitirao od Budve. Bolje da su Milo i oni poslali Sveta kod nekog renomiranog ljekara dok smo još bili na vrijeme,umjesto što je u Budvansko-Bermudskom trouglu Aco (Prva banka), Milo (Vlada CG), Sveto (Opština Budva) nestalo jedno 300-400 miliona eura. Nakon više od godinu od izbora nadomak su prave dijagnoze i terapije za DPS u Budvi kaže Milo.

Pristup koji vođa naređuje, otklona od stare ekipe teško da može proći sa onima koji su mazili građane, protivpravno prisvajali čitave parcele u centru grada,stadione i klubove,onima koji su zahvatali po 50 000 eura iz vreće i davali svjedocima saradnicima.Ili sa onima koji su šišali travu na stadionu a istovremeno su bili direktori firmi koji su vlasnici stadiona.Ili sa onima koji su vodili TOB co,Akvapark,Budva i Adriatic holding, Grad Teatar preko kojih je iscurio veliki dio od onih 300-400 miliona koje smo pominjali, i plus su bili direktori Patenta, te raznoraznih firmi i zadruga koji su od Opštine profitirali u milionima zadnjih desetak godina. Ili oni koji su izgradili sa Marovićima pola Budve dok se danas gnušaju Marovića, kazali su iz Demokrata.

Ili sa direktorima Parking Servisa koji su zahvatali šakom iz sefa firme,pored reprezentacije od nekoliko desetina hiljada eura godišnje. Ili sa onima koji su preko Komunalnog doo dijelili stanove korumpiranim odbornicima „Prave Budve“ koji su ih držali na vlasti zadnjih par godina. Ili opet sa onima kojima je palo na pamet da bedeme opasaju plastičnom dekoracijom koju danas ne možemo da recikliramo, jer ni firme koje se bave reciklažom neće da je uzmu ni da im se plati. Svako tu ima svoju dijagnozu, i ako Milo misli da se tako može ozdraviti onda je i on zreo za jedan ozbiljan check up. Pogotovo je jedan od kljucnih simptoma pominjanje dolaska na vlast DPS-a u Budvi u dogledno vrijeme,mada svijestan svega to je rekao onako, tek reda radi,da potpuno ne potonu u defetizam. Ostavile su tolike godine vlasti na Milu trag svakako,međutim da je nas pitao mi bi mu odmah pomogli i lagano im postavili dijagnozu. U materiji smo više nego on i Tarzan svakako, jer su od Budve digli ruke hvala bogu,pa smo prije svega detektovali sledeće simptome: oštar pad broja pristalica, nekontrolisana dijareja saopštenja,osipanje po cijelom biračkom tijelu, hronična letargija i nemoć, koja se posebno manifestuje na sjednicama SO, te nakon izbora neobjašnjiva migracija velikog broja kadrova iz Opštine Budva u državne firme koje posluju u Budvi.Sve u svemu, jako teško stanje, ozbiljna dijagnoza koja zahtjeva ozbiljnu terapiju. Ako misle da je ovo pravi sastav da ih ozdravi, mi taj izbor sa ushićenjem pozdravljamo,pogotovo TOP TEN ekipu, koji bez namjere da ikoga uvrijedimo izgleda kao izbor za Miss Slovenske Plaže, sa sve prvom pratiljom, ministarkom koju je po broju glasova pretekao bivši šef Memorijalnog sportskog centra Svetozar Marović.

Na kraju,ukoliko ova blaga terapija ne urodi plodom,kao što sigurno neće, jedan broj težih slučajeva će sigurno morati u „Lazu“ u Beograd kod Sveta, a ovi lakši, neki kod Danilovgrada a ostali da fingiraju opoziciju u Budvi do konačnog nestanka DPS-a, zaključuju Demokrate u svom saopštenju.