05-07-2020

DF Budva: Lopovska družina krajem avgusta ide na smetlište istorije

Kako navode u svom saopštenju iz DF-a Budva, budvanski DPS je i dalje, kako su kazali u stanju bunila, rasula i panike jer očigledno osim lopovluka i štancovanja saopštenja nijesu navikli previše da rade.

DF Budva: Lopovska družina krajem avgusta ide na smetlište istorije | Radio Televizija Budva

"Ne mogu sva saopštenja ovoga svijeta prikriti nerad, javašluk, lopovluk, kriminal koji su počinili za vrijeme svoga mandata. Pa da krenemo da nabrajamo, mada više i vrapci na grani znaju da retrogradna lopovska družina, koja još uvijek živi u 1918.godini krajem avgusta ide na smetlište istorije. A pošto retrogradnu, lopovsku družinu slabo služi pamćenje, malo ćemo ih podsjetiti na fantomsku firmu iz Urugvaja kojoj je uplaćeno 2 800 000 eura opštinski para, niko ne zna zašto", navodi se u saopštenju.

Iz budvanskog DF istakli da DPS pamćenje zgleda slabo služi i kada su u pitanju malverzacije sa WTE.

"Opština Budva je oštećena za višemilionske iznose u "kombinaciji" majke i ćerke firme WTE preko potpuno besmislenih faktura. Naime, majka firma WTE iz Esena je fakturisala ćerki WTE otpadne vode doo ogromne iznose za nestvarne poslove poput, na primer, "preciziranje detalja ugovora", a za koje je naplaćeno neverovatnih 270.000. Ili "obezbeđivanje uslova isplate" sa nestvarnih 230.000", kazali su.

Oni su naveli i to da finansisjka dokumenta koja se tiču ove afere vrve od ovakvih i sličnih "zaokruženih" stavki za koje ne postoje nikakva realna objašnjenja.

"Naravno, čvor ove zloupotrebe je u samom ugovoru koje je opština Budva potpisala sa WTE, a po kom sve fakture koje majka firma ima prema svojoj ćerci firmi plaća – Opština Budva! Odnosno građani Budve! Odnosno građani Crne Gore! Kada se sve ovako posloži, nije ni čudo što volite da obitavate u 1918.godini. No tu nije kraj popisa. Građani su prebrzo zaboravili afere slučajeve ,,TQ Plaza“, ,,Jaz“ i ,,Prijevor“ u kojima je Opština Budva oštećena za oko jedanaest i po miliona eura", istakli su.

Oni su u svom saopštenju napomenuli i to da je skoro besmisleno nabrajati sve afere koje je proizvela kriminalna družina DPS.

"Za ove afere, glavni osumnjičeni se odmaraju u zatvoru, a jedan od njih će u septembru da se vrati u Budvu zbog zastare slučaja. Za ove tri godine kako lopovska retro družina iz 1918.godine voli da kaže, vraćeno je više desetina miliona dugova koje su oni stvorili, a toliko su krali da nisu imali ni plate da daju, a kada su počeli da isplaćuju plate – pola godine nisu mogli da plate doprinose državi. Iako oni danas pokušavaju da naprave otklon od Svetozara Marovića, uspjeli su da budu čak i gori od svojih prethodnika jer su pozvali ljude iz drugih gradova da batinaju svoje sugrađane. Danas je zato najveća sramota u Crnoj Gori reći da si za DPS, a napuštaju ih i njihovi odbornici, koji za razliku od ovih budvanskih ukradenih vraćaju svoj mandat partiji. Te su i pored članstva u retrogradnoj, lopovskoj partiji ipak ispali moralne gromade u odnosu na kupljevinu iz Budve koju ne vrijedi imenom ni spominjati", navodi se u saopštenju.

Iz budvanskog DF, ističu da u jednu kolonu protiv DPS staje sve više ljudi, uglednih predstavnika svojih profesija: ljekari, pravnici, novinari, studenti, inžinjeri, penzionisani vojnici, sportisti i mnogi drugi...

"Pa je sva prilika da će na kraju ostati usamljeni diktator i par luda oko njega, poput Divanovića i njemu sličnih. Pošto smo neprijatelji države – podsjećamo javnost da smo mi ti koji smo ''neprijateljski'' renovirali Dom zdravlja, pedijatriju, osnovne i srednje škole da bi rasteretili državu koja nije ni jedan jedini euro opredijelila za kapitalne investicije u Budvi što sve dovoljno govori o DPS navodnoj brizi za sve građane Budve. I da vas ispravimo. Oni nabildovani, ćelavi momci na ulazu koji su izgleda preskočili neku razvojnu fazu nisu predstavnici građana sa sjevera koji žive i stvaraju u Budvi. Oni su NEJGADANASUĆ privatno obezbjeđenje, koje je mimo tendera i zakonskih procedura angažovano da maltretira građane Budve", kazali su.

Kakp su naveli iz DF-a, imajući u vidu stil vladavine, DPS-u je bolje da počne da piše eseje.

"A ući ćemo, i izvrnućemo vas iz fotelja naglavačke nakon izbora, jer vam sugrađani neće zaboraviti djecu koja bježe od suzavaca. Pa pišite poslije traktate o 1918.zajedno za vašim ideolozima do mile volje. Mada, imajući u vidu stil vladavine – bolje da počnete da pišete eseje o 1948. Odlično vam je krenulo i u praksi. Greota da ne kapitalizujete nekim remek –djelom. Imaćete za to vremena budite sigurni", zaključuje se u saopštenju.