13-12-2017

Djurić: Akademija znanja u novu godinu sa manje starih dugova

Zahvaljujući dobroj poslovnoj politici i razumijevanju opštinskog rukovodstva, DOO "Akademija znanja" polako izlazi iz finansijske krize. Zaposlenima se trenutno duguje jedna mjesečna zarada, dok su zaostale plate isplaćene u potpunosti, sa porezima i doprinosima.

Djurić: Akademija znanja u novu godinu sa manje starih dugova | Radio Televizija Budva

Prema riječima direktorice Akademije znanja Marije Djurić, koja je na čelu ovog Društva od 1. marta ove godine, do sada je uradjeno dosta po pitanju rješavanja kako finansijskih tako i tehničkih problema.

"Ono što sam ja kao direktorica za ovo relativno kratko vrijeme preduzela, jeste da sam maksimalno reducirala sve rashode i u tom smislu ukinula i sredstva za reprezentaciju, uspjela da izdejstvujem reprogram za poreze i doprinose, reprogram za struju, osiguram radnike, isplatim dio zaostalih zarada, i platim neke od brojnih zaostalih računa, kao i troškove redovnog održavanja" istakla je Djurić, dodajući da je od svega najvažnije to što su započeli isplatu ličnih primanja radnicima, kojima se u ranijem periodu dugovalo četiri, pet plata.

"Trenutno dugujemo samo jednu mjesečnu zaradu zaposlenima, dok su zaostale plate isplaćene u potpunosti, sa porezima i doprinosima", navela je ona.



Zahvaljujući shvatanju ovako teške situacije na Akademiji i aktivnom odnosu prema njenom rješavanju, predsjednik Opštine Dragan Krapović inicirao je preseljenje u Akademiju nekoliko opštinskih sekretarijata u narednom periodu, a ubrzo se očekuje i završetak radova, koji su neophodni za dobijanje upotebne dozvole.

"Dosta toga je urađeno, nadali smo se, da će se sve završiti prije ovih kišnih mjeseci, ali bitno je da sve vodi ka tome. Takodje, veoma su nam značajna i opredjeljena sredstva Nacrtom odluke o budžetu Opštine Budva u iznosu od 60.000 eura, koja će biti upotrebljena za vraćanje odredjenih dugovanja i isplatu otpremnina zaposlenima, tako da se nadam, da će dolaskom nove godine i novine u Akademiji biti pozitivne, a trudiću se da tako bude", zaključila je Djurović.

Opšrinije u Budvanskoj hronici od 17.30h.

D. Benić