28-02-2023

Dokić: U toku pripreme za sezonu, ekipe Vodovoda uvijek u pripravnosti

Među aktuelnim aktivnostima d.o.o. Vodovod i kanalizacija Budva jeste priprema završnog računa preduzeća, a pored predanog rada administrativne službe, ovih dana terenske ekipe bave se sanacijom vodovodne mreže u ulicama Babilonija i Bjelaštica. Pored pomenutog, s vremena na vrijeme dogode se i neki akutni problemi poput kvarova na mreži, a gorući je onaj koji se tiče vodosnabdijevanja u naselju Markovići.

Dokić: U toku pripreme za sezonu, ekipe Vodovoda uvijek u pripravnosti | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Više o pomenutom, potencijalnom spajanju sa preduzećem Otpadne vode d.o.o, ali i aktivnostima koje se tiču pripreme ljetnje turističke sezone, za Polis je govorila direktorica društva Vodovod i kanalizacija Jasna Dokić.


Jasna Dokić/ Foto: printscreen

Društvo Vodovod i kanalizacija Budva u zakonskoj je obavezi da do 30. marta tekuće godine dostavi završni račun što iziskuje predan rad svih službi. Kako naglašava direktorica Jasna Dokić, administrativne aktivnosti neprestano su u toku, ipak to je ono što građanima nije vidljivo, vide se radovi na terenu, a trenutno je u toku i sanacija kompletne infrastrukture vodovodne mreže u ulicama Babilonija i Bjelaštica.

"Od Džoli apartmana pa do Zlatibora tu saniramo kompletnu infrastrukturu vodovodne mreže. Cijevi su bile na dubini od četiri metra, azbesne, sada ih mijenjamo onim novim ph cijevima i ta ulica dobija kompletno novu mrežu i vjerujemo da u nekom nardnom periodu neće biti kvarova. Takođe završava se kompletna ulica Bbailonije, tu smo imali sada u ovom drugom dijelu od Zlatibor do Adoka manje potrebe za saniranjem, neka dužina od 12 metara cijevi i to kod garaža Adoka. Tu smo takođe zamijenili kompletnu infrastrukturu i onda kada prođe ta tarsirana nova ulica korisnici će biti nadam se mirni jednako kao i mi, nadam se da neće biti onih kvarova i radova već da će to biti jedna zaista reprezentativna ulica u našem gradu", kazala je Dokić.

Vodovod i kanalizacija Budva u dogovoru sa Opštinom nesmetano sprovodi planirane aktivnosti međutim ono što iznenadi i zahtjeva vanredno angažovanje ekipa na terenu jesu kvarovi, a jedan od većih nastao je prilikom pucanja cijevi ispored rezervoara Praskvica.

"Kvar je zaista bio velik, iziskivao je duži period, čak i rad noću da bi svi korisnici u tom periodu do 2 sata dobili vodu. Jedan zaista velik kvar koji je iziskivao angažovanje svih ekipa na terenu", kazala je ona.

Jedno od gorućih pitanja je svakako da li će mještani Markovića imati nomalno vodsnadbijevanje tokm predstojeće ljetnje sezone, a Dokić vjeruje da će puštanjem rezervoara Lazi ovaj problem uskoro biti riješen.

"M i smo preuzeli obavezu da polaganjem cijevi, potiskivanjem vode ka naselju Markovići makar onaj donji dio grada iz tog rezervoara snadbijemo vodom, tako da će iz vodoizvorišta Piratac moći da se snadbijeva gornji dio sela", kazala je ona.

Na javnoj raspravi o budžetu Opštine Budva za 2023. godinu jedna od tema bila je spajanje preduzeća Otpadne vode i Vodovod i kanalizacija, ranije jer direktor postrojenja u naselju vještica Milivoje Radulović istakao značaj takvog koraka rekavši da bi isti u u određenoj mjeri umanjio dosadašnje troškove a ovoga puta za mišljenje smo pitali i Dokić.

"Kada bude došlo do toga to će biti opštinska odluka i sve će se raditi da to bude bolje za naš grad i naše korisnike, kada dođe do tog momenta sve će to biti u funkciji boljeg funkcionisanja oba preduzeća, ako je rješenje da oni funkcionišu zajendo što nije jedinstvena situcija jer u više crnogorskih opština ta preduzeća funkcionišu kao jedno", kazala je ona.

U toku su priprema za predstojeću ljetnju turističku sezonu koje podrzaumijevanju čišćenje jama, održavanje korita i cjevovoda zaključila je Dokić.