03-05-2021

Đurđević nakon Budućnosti: Izvanredan osjećaj i velika noć

Fudbaleri Petrovca minulog vikenda napravili su senzaciju i srušili šampiona Budućnost na gostovanju pod Goricom. Arhitekta pobjede bio je mladi ofanzivni vezista, Mirza Đurđević - strijelac prvog i asistent kod drugog pogotka Rjoje Tačibane. Za njega je osjećaj nakon trijumfa izvanredan, dok trener Nenad Vukčević vjeruje u opstanak u ligi, ali i poručuje da još nije sve gotovo.


Tandem koji je donio prevagu, Foto: FK Budućnost

Da su "nebesko-plavi" kadri parirati prvaku Crne Gore bilo je jasno još od starta meča. Prikazali su hrabru igru prema naprijed, ali i čvrstinu u odbrani.

Epilog subotnjeg susreta 32. kola domaćeg prvenstva za naš portal prokometarisao je upravo igrač meča Mirza Đurđević. Njegov doprinos u pobjedi od 2:0 bio je krucijalan.

"Osjećaj je izvanredan, dobili smo šampiona koji je izašao u ful sastavu i želio pobjedu. Mi smo čekali našu šansu iz kontri što je urodilo plodom. Ugrozili smo ih i ostvarili veoma bitna tri boda u borbi za opstanak preko baraža", kaže 20-ogodišnji fudbaler koji je, nakon što je primio loptu u šesnaestercu Budućnosti, u 63. minutu efektnim udarcem pronašao "malu mrežu" i savladao protivničkog golmana.

Petrovačani na posljednje četiri utakmice ne znaju za poraz. Ostvarili su tri pobjede i jedan remi. Trener Nenad Vukčević ističe da su dostigli viši nivo, kako forme tako i samopouzdanja.

"Vjerujemo da možemo da igramo sa svakim i pobjedimo svakoga. Uoči Budućnosti fudalerima sam rekao da su to najlakši mečevi iz razloga što protiv šampiona države ne možete puno da izgubite. To nije utakmica za vađenje, ali jeste utakmica koja može puno da donese na ličnom i timskom nivou. Sa puno želje smo izašli i uspjeli da ih nadigramo", rekao je Vukčević.

Vraćamo se arhitekti senzacije pod Goricom, mladom Mirzi Đurđeviću, koji u timu pokriva pozicije lijevog krila i napadača. Vodeći pogodak pod Goricom bio je prvi njegov gol u karijeri protiv Budućnosti. On je inače ponikao u redovima najtrofejnijeg crnogorskog kluba gdje je, u mlađim kategorijama, proveo šest godina.

"Ovaj gol će baš da mi znači i u narednom periodu. Kasnije sam i asistirao kod drugog pogotka. Velika noć za mene. Želim da čestitam i mojim saigračima na borbi. Bez njih ne bih pružio ovakvu partiju", priznaje Đurđević.

Šef struke vjeruje u ekipu i opstanak

Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola. "Nebesko-plavi" sada imaju tri boda prednosti u odnosu na Titograd. U okršaju sa šampionom odreagovali su na pravi način, iako im remi Iskre i direktnog konkurenta za baraž, Titograda, nije odgovarao.

"Još uvijek ništa nije gotovo. Treba nam još jedan bod da bismo bili mirni u odnosu na Titograd. Oni u međusobnim susretima imaju bolji skor i u slučaju istog broja bodova oni su u prednosti. To je situacija u kojoj ne smijemo da se opustimo već do kraja moramo da igramo na visokom nivou. Samopouzdanje je poraslo, vjerujem u ovu ekipu i opstanak u ligi, uprkos svim problemima koje smo imali od samog početka", optimističan je strateg Petrovca.

Priznanje za senzaciju Petrovčanima je odao i trener Budućnosti, Mladen Milinković.

"Petrovac je potpuno zasluženo slavio, čestitam protivniku jer je bio bolji u svim elementima - imao je volju, želju... Mi, izuzev lijepe akcije na samom startu, nismo napravili ništa ozbiljnije za 90 minuta igre", izjavio je on za klupski sajt nakon utakmice.

Naredna runda na programu je 9. maja, a "nebesko-plavi" će dočekati Iskru pod Malim brdom. Do kraja će još gostovati Jezeru, ugostiti Zetu i putovati u Tuzi gdje će im rival biti Dečić. Uprkos svim rezultatskim i finansijskim poteškoćama i preprekama, opstanak kroz baraž u ovom trenutku je dostižan i realan cilj.


M.S.