02-09-2021

(FOTO) Kolaps kod Osnovne škole: Roditelji automobilima do same kapije

Prvi dani septembra donijeli su početak školske godine, a samim ti i pojačanu frekvenicju saobraćaja u zonama oko vrtića i škola. Roditelji u želji da svom djetetu obezbiejde maksimalan komfor na putu do škole, učestvuju u formiranju saobraćajnog kolapsa u dionicama koje bi trebale biti bezbjedne za naše mališane.

(FOTO) Kolaps kod Osnovne škole: Roditelji automobilima do same kapije | Radio Televizija Budva

Ako se po jutru dan poznaje, čitava školska godina biće u znaku sirena, auspuha i pištaljke saobraćajca postavljenog da reguliše saobraćaj u ovom dijelu grada.



Otežano kretanje vozila, ali i ono njavažnije pješaka među kojima je najviše roditelja sa djecom, pa i djece koja sama dolaze u školu veliki je problem, sa kojim se suočavaju svakoga jutra.



Razumijemo potrebu roditelja da makismalno zbrinu svoje dijete, ali ipak svi moramo imati na umu da se zona oko škole mora rasteretiti od saobraćaja te učiniti što bezbednijom kako za one koji phađaju školu, tako i za nastavnike i ostali kadar koji tu radi.





Kolona automobila drugog dana školske godine protezala se od prilaza školi od strane srednje škole, pa cijelom ulicom prema hotelu Moskva.





D.P.