22-11-2023

(FOTO) Ujedinjene šapice Budve: Novo trovanje mačaka u naselju Lazi

Iz ovog udruženja apeluju na nadležne da svoj posao rade u skladu sa zakonom jer je svako trovanje i ubijanje životinja krivično djelo.

(FOTO) Ujedinjene šapice Budve:  Novo trovanje mačaka u naselju Lazi | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/ pixabay


Ponovo nam u inboks stižu poruke uznemirenih građana da se desilo novo trovanje mačaka u garaži jedne zgrade u naselju Lazi, navode iz Ujedinjenih šapica.

"Ponovo je, u strogom centru Budve, neko pucao na mačke nanijevši im ozbiljne povrede. Pozivamo sve građane koji imaju više i konkretne informacije o ovim događajima da se obrate Komunalnoj polici i policiji.

Po crnogorskom Zakonu o dobrobiti životinja svako trovanje i ubijanje životinja je krivično djelo. Ukoliko ne budemo prijavljivali kada imamo neka saznanja počinioci će konstantno nastavljati da na ovako surove načine "rješavaju problem".

Smatramo da je ovakav odnos prema nedužnim bićima nedopustiv i prije nego što pozovemo i apelujemo na nadležne da svoj posao rade ČASNO i reaguju u skladu sa zakonom postavljamo pitanje da li je moguće da izlaze u susret onom dijelu građana kojima ulične životinje smetaju (foto 1) i svojom neprincipjelnošću i nezainteresovanošću kontinuirano omogućavaju ovako stravične situacije u Budvi?!

Mejl na koji građani mogu slati prijave zlostavljanja ili ubijanja životinja (čak i anonimno) je kom.policija@budva.me ili pozivom na 122 gde će im neko objasniti na koji način da se postupa u ovakvim slučajevima", navode u objavi na društvenim mrežama.