07-09-2016

Gardašević: Budvi potrebni novi i moderni vrtići

Gardašević: Budvi potrebni novi i moderni vrtići | Radio Televizija Budva

"Izborna lista "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu! – Dragan Purko Ivančević" smatra da je neophodno posvetiti pažnju i najmlađima, odnosno našoj djeci koja su korisnici vrtića "Ljubica V. Jovanović – Maše"
.
Naša djeca već godinama idu u neuslovni i oronuli centralni vrtić.

Jedan od problema predstavlja i organizacija rada zbog prebukiranosti. U budvanski vrtić, kapaciteta 500 polaznika, upisuje se oko 1000 mališana. Zbog dva puta većeg broja upisane djece, najmlađi su primorani da borave u dvije adaptirane prostorije, površine od 30m2, a da ih u grupama bude i do 45. Kolektiv vrtića, bez minimuma uslova za normalan rad, radi u bitno otežanim uslovima i preuzima odgovornost za veliki broj djece.

Sasvim je jasno da su neophodna nova ulaganja, obnova i izgradnja novih kapaciteta za dnevnu brigu o najmlađima. Potrebno je poboljšati uslove za rad vrtića i predšklosko vaspitanje i obrazovanje u Budvi. Naši najmlađi ne smiju da trpe zbog posljedica neefikasnog i neodgovornog odnosa lokalne uprave.

Izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" će, nakon preuzimanja vlasti i odgovornosti u Budvi, stvoriti uslove za izgradnju novog vrtića.

Budvi su potrebni objekti koje će služiti njenim građanima, a ne nove stambene zgrade, koje dvije trećine godine zvrje prazne.

Potrebni su nam moderni i opremljeni vrtići, koji će i djeci i onima koji ih čuvaju i podučavaju obezbijediti normalne uslove za rad i boravak. Spasimo Budvu, obnovimo Budvu, volimo Budvu", navodi se u saopštenju Marine Gardašević, potredsjednice OO Cdu Budva i kandidatkinje za odbornicu na listi "Cdu: Volimo Budvu! – Dragan Purko Ivančević".