06-08-2014

Hotel „Regent Porto Montenegro“: Puna popunjenost već prvog vikenda

Hotel „Regent Porto Montenegro“ raspolaže sa 51 sobom, 35 apartmana i rezidencija, tri restorana, spa centrom, otvorenim i zatvorenim bazenima.

Hotel „Regent Porto Montenegro“: Puna popunjenost već prvog vikenda | Radio Televizija Budva

"Hotel je počeo da radi u petak, 1. avgusta i već prvog vikenda popunjenost je bila stopostotna", konstatovao je izvršni direktor hotela Mihael Poš, naglašavajući da su komentari prvih gostiju veoma pohvalni.

U hotelu, koji je projektovan u studiju „Reardon Smith Architects“ iz Londona, a čiji je enterijer urađen po idejama dizajnera Tina Zervudakija, zaposleno je 149 radnika, među kojima je 99 iz Crne Gore, a iz samog Tivta 22.

"Nastojimo da zaposlimo što više domaćih radnika, mladih ljudi. Svi naši menadžeri su iz Crne Gore i zemalja iz regiona. Šef recepcije je iz Bijele, a u Tivat je stigao nakon uspješne međunarodne karijere. Šef restorana Boris Šemsudinović je radio za ,,Aman“ u Turskoj i na Svetom Stefanu, direktor prodaje i marketinga je Francuz, koji je radio u Dubaiju, istočnoj Evropi i Rusiji, šef kuhinje je iz Singapura", kazao je izvršni direktor hotela.

Hotel u Porto Montenegru je tek drugi hotel sa pet zvjezdica u Crnoj Gori, a nakon Berlina, drugi i u lancu „Regentovih“ hotela u Evropi. Tajvanski lanac hotela „Regent Hotels and Resort“ ima svoje objekte još na Karibima, u Pekingu, Singapuru i Tajvanu.