30-03-2023

Interaktivni punkt vrtića „Ljubica Jovanović Maše“ počeo sa radom u Lastvi

Danas je u Budvi, u sklopu vrtića „Ljubica Jovanović Maše“ sa radom počeo interaktivni punkt u područnom od‌jeljenju JU OŠ „Nikola Đurković“ u Lastvi Grbaljskoj, koji će raditi tri puta sedmično.

Interaktivni punkt vrtića „Ljubica Jovanović Maše“ počeo sa radom u Lastvi | Radio Televizija Budva

Ministarstvo prosvjete je uz podršku najprije UNESCO-a a potom i UNICEF-a, od 2015. godine uspostavilo vrtićke grupe, takozvane interaktivne službe, u 17 crnogorskih opština.

Interaktivne službe imaju funkciju vrtića u seoskim područjima udaljenim od grada.

Službe su besplatne i organizovane su tako da obučeni vaspitači/ce putem kućnih posjeta ili u lokalnom organizovanom prostoru promovišu programe i aktivnosti koje se odnose na učenje i razvoj d‌jeteta.

Vaspitači/ce organizovano rade s porodicama i zajedno sa roditeljima/starateljima rade na stimulisanju zdravog, skladnog i sveobuhvatnog razvoja d‌jeteta.

Interaktivne službe po potrebi uspostavljaju kontakt porodica koje žive u udaljenim seoskim naseljima sa uslugama zdravstvene i socijalne zaštite, resursnim centrima.

Ministarstvo prosvjete planira da produži rad ovih službi po opštinama ali i otvaranje novih interaktivnih službi širom države.