26-06-2020

IO Prava Budva: Apostrofiramo velike razlike u postupanjima budvanske i beranske policije

Apostrofiramo velike razlike u postupanjima policijskih komandira u Budvi i u Beranama, gdje je komandir beranske policije u dogovoru sa građanima obustavio najavljenu upotrebu sile, za razliku od budvanske brigade koja je prekoračila svoja ovlašćenja i krenula sa pojačanjem iz drugih crnogorskih gradova da lovi građane po budvanskim ulicama bacajući suzavce i prebijajući ljude, pa čak i jednog doktora ekonomskih nauka, britanskog državljanina Predraga Radetića, čiji je grijeh bio što je pio kafu u ugostiteljskom objektu, saopšteno je iz IO Prava Budva.


Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Beranski komandir se dogovorio sa okupljenim građanima koji su ga upozorili riječima:

"Znamo ko gdje živi, ovo je malo mjesto, nema vama življenja s nama ukoliko upotrijebite silu".

Nakon scena gdje je satima u vazdušnom prostoru iznad Budve kuljao dim od bjesomučno ispaljivanih suzavaca, poručujemo svim sugrađanima ono što smo im poručili za odbornike DPS-a i njihovih privezaka, koji su bili uporni da istraju u protivustavnoj, pa i protivzakonitoj i protivstatutarnoj smjeni vlasti: nemojte pripadnike te jedinice što izigravaju Spartance zvati ni na slavu, ni za kuma, niti smatrati da u njima možete naći prijatelja. Zbog te plate od oko 450 eura da obezbjeđuju zaštitu kriminalcima iz Dps-a i nasumično biješ građane nikad kod časnog čovjeka ne može biti opravdano, pa ni po cijenu gole egzistencije.

Takođe najoštrije osuđujemo napad na sina članice našeg odbora u Budvi, Verice Gojačanin, Slaviše Gojačanina kog je pogodio suzavac u glavu kom prilikom je zadobio ozbiljne povrede.

Osuđujemo divljački napad na našeg sugrađanina Nikolu Sjekloću kog su pet policajaca opkolili i divljački tukli, a prema informacijama kojim raspolažemo, prebijanje se nastavilo i u policijskom vozilu kojim su ga odvodili.

Nakon što je 17. juna, kada je izvršen desant na Opštinu definitivno umro pravni poredak Crne Gore, ne čudi ni hapšenje sedam vatrogasaca koji su vrlo kreativnim tumačenjem nekog iz Policije ili Tužilaštva optuženi za ni manje ni više - stvaranje kriminalne organizacije i ovom prilikom tim ljudima spremnim da rizikuju svoj život da bi tuđi spasili pružamo podršku.

Kao šlag na tortu ovakvih razglednica iz Budve koje su maslo kuhinje centrale DPS-a, iz kojih se svakim danom porodi po nekoliko krivičnih djela, u subotu je najavljeno održavanje sramne nelegalne sjednice u kojoj će DPS sa svojim produžecima koji se skrivaju pod drugim imenima izabrati novo vođstvo trenutno okupirane Opštine. Budvani i građani iz drugih gradova kojima se zahvaljujemo na podršci: ne sumnjamo da ćete se okupiti da ispratimo ove uzurpatore onako kako dolikuje.