16-11-2016

Ivanović: Budva je Crna Gora

Ivanović: Budva je Crna Gora | Radio Televizija Budva

"Odbornici Crnogorske demokratske unije juče su protestno napustili konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine Budva, zbog činjenice da u sali predviđenoj za održavanje sjednice nije bila istaknuta crnogorska zastava, zastava Budve i nije shodno dosadašnjoj praksi intonirana crnogorska himna.

Najmanje je čudno što su naši odbornici napustili konstitutivnu sjednicu, već je mnogo čudnije da su u tome ostali potpuno usamljeni.
Političke partije koje imaju odbornike u budvanskoj Skupštini jasno su pokazale koliko im je stalo do protokola i državnih simbola.

Bojimo se da dio postojeće većine i dalje negira postojanje crnogorske zastave i himne, a manjini koja je morala da preda vlast zastava i himna očigledno više nijesu potrebne.
Zbunjeni smo pravdanjem odbornice tri partije (URA, SDP, LP), gospođe Božene Jelušić, o “slikama i prećutnom sporazumu“, ali slažemo se sa njom da je još odbornika zbog tog propusta moralo napustiti konstitutivnu sjednicu.

S’ obzirom na politiku partija čiji je predstavnik to se najprije od nje očekivalo.
Nama je najmanje važno ko je pripremao ovu sjednicu.
Ako su ovi koji su predali vlast, onda su ovi drugi o tome morali voditi računa i spriječiti propuste ovakve vrste.

Ako su već počele opstrukcije pitamo se kakve nas tek čekaju, a moramo onima koje su građani izabrali dati šansu.
Juče su i jedni i drugi poslali tužnu sliku o sebi i svom odnosu prema državi i gradu u kojem žive i bave se politikom.

Umjesto da se bavimo rebalansom budžeta, pripremama za sljedeću turističku sezonu, rješavanjem problema i sanacijom grada mi idemo korak unazad, nespremni ovakve propuste da spriječimo.
Naša partija je na lokalnim izborima nastupila pod sloganom „Volimo Budvu“ i ostvarila je odličan rezultat zahvaljujući onima koji su u nama prepoznali nosioce promjena, s’ građanske crnogorske strane.

Jučerašnjim napuštanjem konstitutivne sjednice želimo poručiti svim građanima da Budvu volimo još više nakon izbora, ali u njoj ne smijemo i nećemo dozvoliti nepoštovanje jedine domovine koju svi imamo, Budva je Crna Gora", navodi se u saopštenju koje potpisuje Anđela Ivanović, predsjednica odborničkog kluba Cdu u Skupštini opštine Budva.