23-09-2016

Ivanović: Potreban nam je novi kvalitet, a ne nova gomila stanova

Ivanović: Potreban nam je novi kvalitet, a ne nova gomila stanova | Radio Televizija Budva

"Ovdje, na Svetom Stefanu, biseru Budvanske rivijere, naša izborna lista "Cdu: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević" želi da potvrdi principijelnu podršku projektima izgradnje novih turističkih kapaciteta i ulaganjima koja treba da unaprijede i poboljšaju našu turističku ponudu.

Budva je, kao što svi znamo, u teškoj političkoj, finansijskoj i moralnoj krizi. Najveći danak pogrešnoj politici je platio upravo turizam, privredna djelatnost koja predstavlja okosnicu života i razvoja u našoj opštini.

Umjesto novih hotela visoke kategorije, uređene rivijere, sređenih javnih površina i organizovanih javnih službi, mi danas imamo dezorganizaciju, javašluk, nered i haos u svim tim oblastima. Grade se nepotrebne stambene jedinice na pjenu od mora, koje veći dio godine zvjere prazne. Ne poštuju se ni propisi, ni zdrava logika. Polako ali sigurno uništavamo prostor - naš najvredniji neobnovivi resurs.

Hotel Sveti Stefan je rijetki primjer ulaganja koje nije degradiralo, već unaprijedilo turističku ponudu. Međutim, ne želimo da zaboravimo jednu lošu i za nas neprihvatljivu činjenicu: ovaj jedinstveni turistički sadržaj posluje potpuno odvojen od crnogorske turističke ponude. Ovdje je, a kao da nije ovdje.

Takvu praksu i rješenja moramo izbjeći u svim novim projektima izgradnje turističkih kapaciteta visoke kategorije, koji sve više nedostaju budvanskom turizmu.

U interesu je svih naših građana i naše opštine u cjelini, da privučemo inostrane i domaće investitore i da ima pružimo svu potrebnu podršku. Naravno, podrška lokalne zajednice mora biti praćena odgovornim i ozbiljnim pristupom od strane investitora.
U svemu tome je od posebne važnosti da se prate odredbe Master plana, odnosno da se grade hotelski i drugi turistički kapaciteti koji će oplemeniti našu turističku ponudu i unaprijediti Budvu kao turističku destinaciju. Potreban nam je novi kvalitet, a ne nova gomila stanova.

Izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" će za sve buduće projekte i investicione projekte, uključujući Buljaricu, zahtijevati, ali i obezbijediti - kao nova vlast u Opštini poslije 16. oktobra - da se strogo poštuju interesi svih uključenih i zainteresovanih strana - od privatnih vlasnika, preko lokalne zajednice, do opštinskih i državnih instanci.

O budvanskim resursima i našem razvoju se ne može i neće odlučivati bez legitimnih predstavnika naših građana. To je i naša temeljna obaveza i zadatak. Tu nema kompromisa.

U svemu tome, naše opredjeljenje i naš cilj su jasni: zaustaviti betoniranje naše obale, spriječiti izgradnju stambenih prostora u pojasu uz more, podržati izgradnju hotelskih kapaciteta koji odgovaraju potrebama našeg turizma. U tome će nam pomoći tim vrhunskih domaćih i inostranih stručnjaka, koji će nam biti podrška poslije 16. oktobra.

Lista "Cdu: Volimo Budvu!" preuzimanje vlasti shvata kao prihvatanje i preuzimanje odgovornosti za obnovu i razvoj naše opštine. U tome su nam neophodni podrška i razumijevanje naših građana. Drago mi je da i danas potvrdim kako podrška našoj listi raste iz dana u dan. Mi to shvatamo kao dodatnu obavezu da ostvarimo sve naše zamisli i projekte. Spasimo Budvu, unaprijedimo Budvu, volimo Budvu!", kazala je potpredsjednica Cdu i kandidatkinja za odbornicu, Anđela Ivanović, na konferenciji za štampu izborne liste "Cdu: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević".