22-06-2015

Izložba slikara Nikole Kovačevića

U galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, u utorak, 23. juna u 21 sat, biće otvorena samostalna izložba slika, crnogorskog akademskog slikara Nikole Kovačevića, koji poslednjih 14 godina, živi i stvara u Parizu, saopštio je organizator izložbe, budvanski ART-PRESS.

Izložba slikara Nikole Kovačevića | Radio Televizija Budva

Umjetnik će se ljubiteljima umjetnosti predstaviti, sa 15 slika velikog i galerijkog formata, radjenih u tehnici ulje na platnu.

Nikola Kovačević je diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Nikole Gvozdenovića, 1997. godine, a od 2.000-te godine, živi i stvara u Parizu. Do sada je imao, 15 samostalnih i 14 kolektivnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji i Francuskoj, a dobitnik je i nekoliko nagrada iz domena likovne umjetnosti.

„Poezija njegove umjetnosti, mora da se vidi simbolično, kao prilika, ne samo vizuelna, već i primijetna emocija kompozicije“, kazao je pored ostalog, govoreći o slikarstvu Nikole Kovačevića, likovni kritičar Miloš Pješčić.

Rukovodilac galerije „QUEEN“ u Bečićima, novinar i publicista Ranko Pavićević je izrazio zadovoljstvo, što je organizator i domaćin izložbe Nikole Kovačevića, jer je riječ, kako je kazao, o uvaženom umjetniku, koji uspješno gradi svoje ime u Parizu, gradu slikara i kulture.

– Jako se radujem, što će ljubitelji slikarstva iz Crne Gore i veliki broj turista, biti u prilici da vide izvanredna djela i njihovog autora.

Samostalnu izložbu akademskog slikara Nikole Kovačevića iz Pariza, otvorića, novinar i pisac Savo Gregović, a biće otvorena, narednih 15 dana, saopšteno je, od strane organizatora, NIP ART-PRESS iz Budve.