09-08-2022

Jelušić: Šehović sjednicu trebao da zakaže odmah, pokazuje nesenzitivnost za egzistenciju prosvjetara

Sjednicu Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport trebalo je zakazati u što kraćem roku od dana prijema zahtjeva trećine članova odbora, bez odgađanja, sa jednom tačkom dnevnog reda – Stambena problematika prosvjetnih radnika u Budvi, poručula je poslanica GP URA Božena Jelušić.


Foto: GP URA

"Sazivanjem sjednice odbora za sljedeći utorak, 16. avgusta, u trenutku aktuelnog štrajka prosvjetnih radnika, predsjednik odbora Damir Šehović je pokazao nesenzitivnost za egzistencijalne probleme prosvjetnih radnika, dok je njenim sazivanjem na dan održavanja vanredne sjednice crnogorskog parlamenta pokazao i da ovim pitanjem ne želi suštinski da se bavi, te u cilju podsticanja konstruktivne i svestrane diskusije predvidi dovoljno vremena ovim povodom", ocijenila je Jelušić.

Kako je navela, posebno je upitno zašto na sjednicu Odbora nisu pozvani predstavnici svih nosioca imovinskih prava nad objektima u izgradnji.

"Odnosno predstavnici četiri legitimna sindikalna odbora ili barem Koordinacionog odbora za rješavanje stambenog pitanja prosvjetnih radnika u Budvi iz svih vaspitnoobrazovnih institucija."

Jelušić upućuje i oštru kritiku na datum i vrijeme sazivanja sjednice odbora.

"Posebno imajući u vidu da se radi o dugogodišnjem problemu koji je određeni broj prosvjetnih radnika i njihovih porodica u Budvi trajno ostavio bez mogućnosti da riješe svoje stambeno pitanje, izazvao podijeljenost među prosvjetnim radnicima i arenu solidarnog stambenog ulaganja pretvorio u polje profiterstva i korupcije", zaključuje se u saopštenju.