27-12-2023

Jovanović: Tekuće obaveze biće ispoštovane do kraja godine

Većina tekućih obaveza Opštine Budva iz 2023. godine biće ispoštovane do kraja godine, takođe će biti isplaćene zarade zaposlenima i izmirene sve obaveze prema korisnicima budžeta, javnim ustanovama ali i izvršeni svi transferi, kazao je za Polis predsjednik SO Budva, Nikola Jovanović.

Jovanović: Tekuće obaveze biće ispoštovane do kraja godine | Radio Televizija Budva

Foto: Printscreen/Polis

On je podsjetio da je na prošlo sjednici usvojen rebalan budžeta, da je na rekordnom nivou i da iznosi preko 52 miliona eura, a da je predlogom budžeta za 2024. godinu predviđeno 54 miliona eura.

"To najbolje pokazuje na koji način smo kao lokalna uprava radili svo ovo vrijeme, ispunjavali svoje obaveze ali i postigli ne samo višu finansijsku konsolidaciju nego zaista jedan značajan finansijski iskorak, gdje Opština pokazuje da može da se nosi sa svim izazovima koji su bili stavljeni pred njom, a to je realizacija brojnih investicionih aktivnosti ali i poštovanje tekućih obaveza koje su ugovorene", istakao je on.

Jovanović naglašava da će ova godina biti završena na najbolji mogući način što se tiče poštovanja obaveza.

"Biće isplaćene zarade zaposlenima, biće servisirane obaveze prema svim korisnicima budžeta, javnim ustanovama, preduzećima, biće izvršeni svi transferi i zaista sam optimista da ćemo godinu u ovoj mjeri završiti adekvatno", istakao je Jovanović.

Podsjećamo, da će se na narednoj 11. sjednici javnog lokalnog parlamenta pred odbornicima naći predlog odluke o usvajanju budžeta za 2024. godinu.