24-04-2024

Kamere snimile osumnjičenog: Iz kancerije advokata u Budvi ukrao novac

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Tivćanina D.A. zbog sumnje da je prije nekoliko dana opljačkao advokata Miroslava Vučetića u Budvi, kazali su iz policje.



Osumnjičeni je, kako je CdM kazao advokat, otkriven zahvaljujući nadzornim kamerama. To se vidi i na snimcima dostavljenim CdM-u.

Prva krađa se dogodila 17. aprila kada je osumnjičeni, po prethodnom dogovoru sa advokatom, došao kod njega u kancelariju.

“U kancelariju sam ga pozvao 17. aprila u popodnevnim časovima. On se pojavio u dogovoreno vrijeme. Kada je pozvonio na vrata, ja sam pričao sa drugim klijentom na video call na Viberu u kancelariji. Otključao sam vrata. Na snimku se vidi da sam ja otišao sa lica mjesta, otišao u drugu prostoriju, a on je prišao šanku, uzeo novčanik i iz njega izvadio dvije novčanice po 200 eura, i još po 10, 20 eura novčanica u sitnijim apoenima. Sa sigurnošću mogu reći da je bilo 90 eura na šanku koje je uzeo i 460-470 eura u novčaniku. U policiji sam dao izjavu da je između 500-550 eura uzeo”, kazao je CdM-u Vučetić.

Nakon što se završio radni dan, advokat nije znao gdje mu je novac.

“Kada su svi pošli meni je bilo čudno, znam da sam imao novca, pitao sam se gdje sam novac ostavio, nisam toliko lud. Tražio sam, nisam mogao da nađem i uveče oko 23 časa ja sam pregledao kameru. Tamo sam utvrdio to što je bilo. U čudu i panici javio sam se sudiji za istragu. On je kazao da prijavim. Ja sam rekao neću, no ću drugačije”, ističe Vučetić.

A to drugačije je, kako je otkrio za CdM, “klopka” za Tivćanina.

“Rekao sam im da hoću da obilježim novčanice. Uzeo sam kutiju iz neke od picerije kao da mi je dostavljena pica, a na njoj ću da ostavim svoj novčanik sa dvije novčanice od 50 eura i jednu od 100, koje ću prethodno policiji da dam sa serijskim brojevima, uključiću kameru, staviću lažnog klijenta i simuliraću da je situacija takva da me opet čeka, jer sam pretpostavio da je sklon krađi i da će se to ponoviti”, priča Vučetić za CdM.

Tako je i bilo.

“Ja sam sve pratio na kameri, a policiji sam javio da ako on bude došao tu oni budu pripravni, ako se ponovi krađa da ću im dati signal da uđu. Čim je ušao ponovo se desila situacija da je iz novčanika uzeo 100 eura. Odmah sam policiji rekao da dođu gore. Oni su došli, legitimisali ga, tražili da pokažu sve što ima kod sebe, on je pokušao da to prikrije, onda su ga pretresali i poveli u policiju, uzeli izjave od njega i mene. Vratio mi je do sada 100 eura”, ističe Vučetić.

Iz policije je CdM-u saopšteno da tužilac nije naložio hapšenje osumnjičenog.

“Podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku”, kazali su iz policije.


(CDM)