22-08-2022

Knežević po drugi put predsjednik MZ Podostrog: Struja, voda i most prioriteti

Na održanom zboru MZ "Podostrog" izabran je novi predsjednik, u četvrogodišnjem mandatu interese mještana zastupaće po drugi put Gojko Knežević.

Knežević po drugi put predsjednik MZ Podostrog: Struja, voda i most prioriteti | Radio Televizija Budva

Foto: PrintScreen

Novi stari predsjednik MZ Podostrog Gojko Knežević izjavio je zadovoljstvo što su mu kao mještatninu ponovo ukazali povjerenje da obavlja tu funkciju u četvorogodišnjem periodu.

"Nijesam očekivao, očekivao sam da se ipak neko mlađi bavi ovim gorućim problemima, jer mladost će to ipak lakše, mada opet i starost je iskustvo. Pokušaćemo da sve to sprovedemo na nekom zavidnom nivou, sve što smo započeli u proteklom periodu očekujemo da se u ovom predstojećem periodu od četiri godine i realizuje", kazao je Knežević.

On je upoznat sa dugogodišnjim problemima koji muče mještane i uložiće napore u njihovo rješavanje.

"Najveći problem nam je struja, most i voda. Evo sad prije tri dana ja sam obavio razgovor sa jednim izvođačem, za most i otišli smo u Investcije na razgovor i ostalo je da se vidi da daju čovjeku projekat kako bi on u najkraćem roku dao ponudu za izvođenje radova. Nadam se rješenju plus u međuvrmeenu SO Budva je povećala iznos za tender, a pored toga nama je uplaćeno još 20.000 kao pomoć, tako da eto od tog novca računamo da se napravi most, eto samo da se krene sa investicijama", kazao je on.

Novi predsjednik MZ očekuje i u narednom periodu povoljnu sa radnju sa lokalnom saoumpravom.

"Prezadovoljni smo sa saoumpravom, sve je kako treba, uvijek nam se odazovu za prijem, ali veći je faktor, za sve se zahtjevaju projekti. Tako da imamo obećanje za vodu i nadamo se realizaciji", istako je Knežević.

Podsjetimo na Dmevnom redu zbora građana našlo se pet tačaka:

1. Odluka o izboru novog Svajeta MZ podostrog, jer je starom Savjetu istekao mandat

2. Odluka o broju članova Savjeta MZ Podostrog

3. Odluka o izboru članova Savjeta MZ Podostrog

4. Odluka o uzboru članova nadzornog Odbora MZ Podostrog

5. Donošenje Odluke o imenovanju lica ovlašćenog za predstavljanje i zastupanje MZ Podostrog