06-06-2023

Konkurs za upis u I razred SVŠ Gimnazija „Sveti Sava“

Na osnovu člana 44 Statuta Srednje vjerske škole Gimnazija „Sveti Sava“ Podgorica, raspisuje se konkurs za upis učenikau prvi razred Srednje vjerske škole gimnazija "Sveti Sava" za školsku 2023/24. godinu.



Na Konkurs za upis u I razred SVŠ Gimnazija „Sveti Sava“ prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nisu stariji od 17 godina.

Prijava na Konkurs podnosi se 12, 13, 14, 15. i 16. juna 2023. godine.

Prijava na Konkurs podnosi se lično u prostorijama ustanove, na adresi: 19. decembar 72, Podgorica (zgrada pored crkve Svetog Đorđa pod Goricom), u terminu od 10.00 do 14.00 časova.

Učenici su u obavezi da tom prilikom dostave sljedeću dokumentaciju: originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana u 16.00 časova na oglasnoj tabli škole objavi ažuriranu listu kandidata, prijavljenih do 14.00 časova toga dana, a radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi.

Konačna rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 23. juna 2023. godine. Nakon objavljivanja rang liste, primljeni učenici će izvršiti dopunu dostavljene dokumentacije na način i u rokovima koje škola odredi.

Učenici koji se upisuju u I razred, oslobođeni su od plaćanja administrativne takse, u skladu sa članom 18 Zakona o administrativnim taksama („Službeni list RCG“, br.18/19).

Detalje u vezi upisa možete pogledati na LINKU