22-12-2015

Budvanski gimnazijalci snimili spot za pjesmu „Stvaran svijet“

Gimnazijalci iz Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ u Budvi snimili su svoju verziju spota za pjesmu „Stvaran svijet“ pulsko-zagrebačkog rock/ska kolektiva Radio Aktiv.

Budvanski gimnazijalci snimili spot za pjesmu „Stvaran svijet“ | Radio Televizija Budva

Time su htjeli upozoriti prije svega vršnjake na pretjerano korištenje tehnologije što za posljedicu ima udaljavanje od stvarnog svijeta, a pritom su pokazali na koje se sve kvalitetne načine može iskoristiti slobodno vrijeme.

Mladi Budvani su snimili spot u sklopu izbornog predmeta Medijska pismenost, a sve je počelo od jedne vožnje.

- Dok sam bila u kolima s mamom, počela je ova pjesma pa je mama pojačala radio i rekla mi da obavezno čujem tu stvar. Nakon 15-ak dana dobili smo zadatak da napravimo reklamu, kratki film ili nešto tako. Drugarima sam pokazala pjesmu i svima se jako svidjela, rekla je idejna začetnica ovog projekta, šesnaestogodišnja Vasilisa Burić.



Spot su snimali i montirali dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a budući da su reakcije više nego pozitivne, u planu imaju snimiti i obradu iste pjesme. Kako bi to moglo zvučati, može se pogledati u poslednjoj minuti spota. Uz Vasilisu u snimanju spota učestovali su i njeni drugari iz drugog razreda pomenute škole: Sara Vujačić, Ana Stanojević, Ana Carević, Ksenija Gaković, Veljko Marović i Dejan Škiljić.

- Spot nas je jako ugodno iznenadio! Drago nam je da su mladi prepoznali poruku i prenijeli ju na svoj način, a posebno što je ona doprla i do Crne Gore. Lijepo je znati da tvoja muzika inspiriše druge ljude i potiče na razmišljanje, kaže autor pjesme Branimir Čubrilo.



Rad budvanskih gimnazijalaca za svaku je pohvalu i odlična je uvertira za najavu novog spota Radio Aktiva za singl „Ovo nije san“ u duetu s ovogodišnjom dobitnicom Porina Martinom Geber Geby koji trenutno osvaja etere radio stanica širom regije. Spot će svjetlo dana ugledati sredinom januara, a režirat će ga Jura Troje.