20-10-2023

Konobar uzeo pazare od 1.200, broker akcije od skoro 6.000 eura

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, u toku aktivnosti koje se sprovode zbog suzbijanja ekonomskog i privrednog kriminaliteta, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli tri krivične prijave protiv tri osoba zbog pet krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako navode, krivična prijava je podnijeta protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“On je kako se sumnja, u svojstvo ovlašćenog brokera u investicionom društvu „NK Broker“ AD Nikšić, izvršio djela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao tj. trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) za tri klijenta ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je tako za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 5.939 eura”, precizirano je u saopštenju.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv N.S. (31) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, jer je kao konobar, zaposlen u jednoj konobi, prisvojio pazare u ukupnom iznosu od 1.200 eura.

“Osim toga, nikšićka policija je državnom tužiocu podnijela i krivičnu prijavu protiv K.M. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo šumska krađa. On je, kako se sumnja, tokom septembra, na lokaciji Raškovo brdo izvršio bespravnu sječu drvne mase u količini od oko 11,24 m3, a koja je u vlasništvu K.B.”,zaključeno je u saopštenju.