14-08-2021

Konstituisan Aktiv direktora škola sa teritorije Opštine Budva

Sjednica Aktiva direktora škola sa teritorije Opštine Budva održana je juče u kancelariji v.d. direktora JU OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", Novaka Ljubanovića.


Foto: Arhiva

Nakon što su se svi vršioci dužnosti direktora predstavili, Ljubanović je konstatovao da je konstituisan Aktiv direktora.Zapisnik sa sjednice Aktiva direktora sa teritorije Opštine Budva

V.d. direktora JU SMŠ „Danilo Kiš“, dr Nada Purić je predložila da se za rukovodioca Aktiva direktora izabere Novak Ljubanović, koji je jednoglasno izabran.

V.d. direktora JU OŠ „Stefan M. LJubiša“, Novak LJubanović je delegirao temu – konstituisanje školskih odbora.

"Objasnio je da izbor predstavnika zaposlenih ispred Nastavničkog vijeća i predstavnika ispred Savjeta roditelja u nekim školama nije urađen po proceduri koju predviđa Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju i statuti škola. Usaglašeno je da se ponovi izbor predstavnika do kraja avgusta, uz prethodno urađenu proceduru od strane pravnih službi škola", navodi se u saopštenju.

Aktiv direktora sa teritorije Opštine Budva je jednoglasno podržao prijedlog rukovodioca Aktiva da u cilju kvalitetnog informisanja javnosti i transparentnosti rada na kraju svojih sastanaka izda javno saopštenje.