28-12-2022

(FOTO/VIDEO) Dobit Budvanske rivijere za prvih devet mjeseci ove godine 1,27 miliona eura

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva održao je danas sjednicu u hotelu Palas povodom procjene rada i aktivnosti hotelske grupe, ali i procjene imovine koja je za 50 miliona veća u odnosu na 2018. godine.


Foto: Portal RTV Budva

Od aprila do danas, Odbor direktora je održao 17 sjednica gdje su razmatrana pitanja koja se odnose na svakodnevni rad, kazao je predsjednik Odbora direktora “Budvanske rivijere”, Mijomir Pejović.

"S obzirom da još uvijek nije okončana 2022. godina u knjigovođstvenu smislu, da smo u fazi procesa procjene imovine i nismo u prilici da vam podnesemo projekciju ukupnog rezultata 31.12. ali ono što imamo kao pokazatelj iz finansijskog sektora računajući kamate i amortizaciju, da je rezultat pozitivan. Danas sam primio vijesti da je Nacrt procjene imovine gotov, a posebno ćemo razmatrati krajem januara na sjednici Odbora direktora, a procjena imovine Budvanske rivijere je veća za blizu od 50 miliona eura u donosu na procjenu iz 2018. godine", , kazao je predsjednik Odbora direktora “Budvanske rivijere”, naveo je on.

Budvanska rivijera ostvarila bolje poslovne rezultate u odnosu na prethodnu godinu

"Danas bih ipak dao osvrt na poslovanje u prvih devet mjeseci 2022. godine gdje je Budvanska rivijera poslovala sa ostvarenim Neto dobitkom od 1,272,000 EUR što je za 565 odsto bolji rezultat od prethodne godine. Prihodi aramnžmana su 40 odsto veći u odnosu na prvih devet mjeseci 2021. godine. Želim takođe da vas podsjetim da smo ove godine imali posjetu predstavnika Hilton grupacije što je najbolji pokazatelj kvaliteta i ozbiljnosti poslovanja. Posjeta predstavlja zainteresovanost Hilton grupacije za dugoročni zakup hotela Mogren u Budvi. Iz njihovog razgovora smo zaključili da imaju viziju kako i na koji način bi mogao hotel poslovati, a zvaničnu njihovu posjetu očekujemo u najskorijem vremenu i vjerujem da ćemo uspješno finiširati pregovore", kazao je on.

Odnos HG "Budvanska rivijera" i “Euromix trade” DOO Podgorica

"Takođe, crnogorska javnost je upoznata za poslovni odnos Budvanske rivijere i Euromix trade-a koji godinama opterećuje poslovanje društva gdje nezavršeni objekat koji narušava sliku Petrovca i izaziva nazadovoljstvo kod njegovih žitelja ali i turista. Podsjetiću vas da je nakon stavljanja u funkciju Palas Lux objekat B koji se nalazi u neposrednoj blizini šetališta i mora koji je godinama ostao u sivoj fazi izgradnje. Pored namjere i dobre voljen Odbora direkotra da se sporni poslovi odnos sa Euromix trade-om riješi sporazumno, bilo je bezuspješno. Stoga je jednoglasno donijeta odluka da se dalje mjere traže pred sudom", istakao je Pejović.



Izvršni direktor HG "Budvanska rivijera", Jovan Gregović bazirao se na operativna dešavanja i analizirao prethodnu turističku sezonu.

"Za najveći hotelski sistem u Crnoj Gori koji predstavlja HG Budvanska rivijera, protekla turistička sezona bila je još jedan izazov u nizu kriznih godina koje su prethodile. Globalna zdravstvena kriza direktno je ugrozila turističku privredu i posledice dvogodišnje stagnacije turističkog kretanja. Svakako je važno napomenuti koliko je zahtjevno bilo projektovati turistički promet kako u fizičkom tako i finansijskim pokazateljima. Tako smo u završnici turističke sezone zaključno sa 30.11. imali ukupno realizovano 310 hiljada noćenjačime je premašen prošlogodišnji rezultat i to za oko 20 odsto, a sa poređenjem 2019. godinom negativan je procenat oko 30 odsto", istakao je Gregović.



Na pitanje novinara kako je moguće da je bivši predsjednik Odbora direktora gospodin Saša Radović nakon isplate otpremnine od 50.000 eura od strane HG Budvanska rivijera nedavno zauzeo funkciju novog vršioca dužnosti To Montenegro, a shodno zakonu nema pravo da bude zaposlen u državnoj firmi 5 godina, gospodin Pejović je odgovorio:

"Konkretno, u Članu 21 propisano je da zaposleni kome je isplaćena otpremnina na osnovu sporazumnog prestanka radnog odnosa u privrednom društvu, javnoj ustanovi ili drugoj javnoj službi čiji je većinski vlasnik država odnosno jedinica lokalne samouprave ne može da zasnuje radni odnos u privrednom društvu javnoj ustanovi ili nekoj drugoj javnoj službi u periodu od pet godina od dana isplate otpremnine. Vjerujem da je ovaj podatak poznat Radoviću i očekujemo da do kraja godine vrati Budvanskoj rivijeri vrati otpremninu koju je vratio, da bi mogao nesmetano da nastavi da radi u instituciji u kojoj je nedavno izabran. Ukoliko to ne uradi mi ćemo biti prinuđeni da sudskim putem potražimo ono što smatramo da nam pripada", istakao je Pejović.



D.Č.