11-03-2024

Konsultacije o medijskim slobodama: Razmjena mišljenja sa dr Predragom Zenovićem i ostalima predstavnicima

Ministarstvo evropskih poslova poziva predstavnike/ce nevladinih organizacija na konsultacije o medijskim slobodama u procesu pristupanja Crne Gore EU.


Predrag Zenović Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

Konsultacije će se održati u utorak, 19. marta, u Evropskoj kući, s početkom u 11 sati. Na konsultacijama će biti prisutni Dr Predrag Zenović, glavni pregovarač; Neđeljko Rudović, v.d. generalnog direktora Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija; te Ružica Mišković, šefica Odsjeka za međunarodnu saradnju u Ministarstvu javne uprave i šefica RG 10.

"Cilj događaja, koji se organizuje u okviru Projekta „EU4ME – podrška komuniciranju procesa evropske integracije“, je razmjena mišljenja o ključnim obavezama iz oblasti medijskih sloboda, kao i predstavljanje prioriteta i budućih aktivnosti Vlade na ovom polju", navodi se u saopštenju Ministarstva evropskih poslova.


Foto: Ministarstvo evropskih poslova

Neformalni razgovor sa članovima Vlade/pregovaračke strukture će biti prilika za otvorenu i konstruktivnu razmjenu mišljenja po pitanju prevazilaženja izazova i ubrzanja puta prema članstvu u EU.

Zainteresovani predstavnici NVO mogu se prijaviti putem maila, na adresu: nada.vojvodic@mep.gov.me, zaključno sa 15. martom 2024. Kontakt osoba za više informacija je Nada Vojvodić, tel. 067 396 589.

D.B.