05-03-2016

Krapović: Prijedlog plana za obalno područje povući iz procedure

Krapović: Prijedlog plana za obalno područje povući iz procedure | Radio Televizija Budva

"Osjećam potrebu, samo zbog gradjana Budve i Crne Gore da pojasnim neke veoma važne stvari. Prije samo nekoliko dana u Budvi smo imali okrugli sto stručne i laičke javnosti Budve na temu Nacrta PPPN za obalno područije Crne Gore. Jedinstveni Zaključak, koji su svi prisutni potpisali, govori o tome da Predlog plana treba odmah povući iz procedure. Podvlačim ovo, POVUĆI IZ PROCEDURE. Pored nespornih budvanskih stručnih autoritetita, Inicijativu je potpisalo i nekoliko političkih stranaka koje egzistiraju u Budvi. Neke od stranaka u naknadnim reagovanjima su pominjale izmjene i dopune, kao i intervencije na Plan, korekcije isl. Potpis je bio na zahtjev da se Predlog povuče iz procedure, da li su u medjuvremenu desili neki novi okrugli ili drugi formalin i neformalni forumi, mi to ne znamo, ali gradjani treba da znaju da su upravo ta, suptilna i skoro neprimjetna ateriranja u stavovima, ustvari ono sto na kraju progura jedan ovakav Plan. To je svojstveno upravo dijelu javnosti u našoj Budvi, i prije svih bi oni trebali da znaju gdje to vodi i čime to rezultira, to vidimo svaki dan. Uz DPS,to je glavni razlog zašto nam je danas grad ovakav kakav jeste.

Po objavljenoj informaciji Ministarstva ima više od hiljadu primjedbi na Predlog Plana, a možda će do kraja produžene javne rasprave biti i 2000 primjedbi.

Bukvalno 80 posto Predloga Plana je sporno. Jasno je da je Plan u kompletu osporen i stručno i politički i svakako. Čak i ako bude bitno promjenjen nakon primjedbi, ponovo se mora organizovati Javna rasprava, jer to je ustvari Plan. Jedino što ga može progurati do usvajanja je lažna ljubav prema Crnoj Gori i političke partije i pojedinci koji bi “i tamo i ovamo”. Neka znaju da ako Plan bude usvojen, za posledice će jednako biti krivi i DPS, ali i oni koji istupaju kao najveće “patriote”, a idu linijom manjeg otpora, izbjegavaju da se jasno konfrontiraju svemu ovome i kroz “konstruktivnost” samo doprinose i daju legitimitet pogubnoj politici DPS-a", navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragan Krapović, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva.