22-06-2022

Krapović: Svojim djelima i nesvakidašnjom energijom Miro Luketić ostavio neizbrisiv trag u vanvremenskoj istoriji naše Budve

Sa velikom tugom, građani Budve, komšije i prijatelji, primili su vijest o smrti našeg uvaženog sugrađanina dr Mira Luketića, istoričara i publiciste, koji je svojim djelima i nesvakidašnjom energijom ostavio neizbrisiv trag u vanvremenskoj istoriji naše Budve, saopštio je poslanik Demokrata Dragan Krapović.

Krapović: Svojim djelima i nesvakidašnjom energijom Miro Luketić ostavio neizbrisiv trag u vanvremenskoj istoriji naše Budve | Radio Televizija Budva

Foto: Demokrate


"Njegova ljubav prema Paštrovićima i Budvi bila je pretočena u hiljade stranica koje svjedoče o davnim vremenima i ljudima, koji su baš poput njega, obilježili i trajno zadužili Budvu. Činilo se kao da je cijeli svoj život posetio budućim generacijama, želeći da im približi i ispriča istoriju ovoga kraja, da im probudi ponos i podstakne ih da više poštuju svoje pretke i svoju Budvu", istakao je Krapović.

Svaka naredna pozorišna predstava, predavanje, književno veče ili izložba, kako dodaje, probudiće uspomenu na dr Mira Luketića koji je uvijek na takvim događajima bio nezaobilazan, bilo u publici ili ispred nje. I tada je svaki razgovor sa njim mogao samo da upotpuni doživljaj ili izazove smijeh zbog njemu svojstvenog humora.

"Trg pjesnika će uvijek pamtiti Mira, tu ćemo se uvijek, u prolazu, sjetiti njegovih čuvenih književnih večeri i predavanja, njegove mudrosti i ljubavi prema njegovoj Budvi", zaključuje se u saopštenju.