12-02-2021

Krapović: Tužilaštvo postupa kao politička batina DPS-a, ovo je finalno posrnuće te institucije

Poslanici Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović i Momo Koprivica održali su večeras vanrednu pres konferenciju povodom današnjeg zahtjeva da se poslaniku Krapoviću skine imunitet. Krapović je rekao da je obrazloženje SDT-a skandalozno.


Foto: Demokrate/fb

„Sve procedure su poštovane dok sam ja bio na čelu Opštine Budva, sve je rađeno u skladu sa zakonom i procedurama. Sve je bilo na nivou razgovora i interesovanja investitora. Nijedna radnja nije preduzeta, već je isključivo samo postojalo interesovanje“.

„Sponzorstvo nije krivično djelo“, naglasio je Krapović.

„Kristalno je jasno da je posrijedi politički pritisak i taj pritisak u ovom trenutku postoji. SDT postupa kao politička batina DPS-a. Pozivaju se da mi vršimo politički pritisak na SDT. Želja DPS-a i SDT-a je da Demokratsku Crnu Goru uvedu u svoje političko batinjanje, ali to im neće uspjeti. SDT je sredstvo za politički obračun DPS-a i ovo je njegov poslednji trzaj. Kuriozitet koji jasno pokazuje sve je to što vinovniku afere Abu Dabi Petru Ivanoviću nije stigao poziv za ukidanje imuniteta uprkos svim informacijama. Naš cilj je da Crnoj Gori vratimo vladavinu prava“ – naglasio je Krapović.

Kazao je i da je "indikativno i ilustrativno" što je od Specijalnog državnog tužilaštva danas stigao zahtjev Skupštini Crne Gore za skidanje imuniteta.

On je naveo da zahtjev za skidanje imuniteta dolazi "u momentu kada su zakoni o tužilaštvu u proceduri".

"Moji advokati su tražili još odavno informaciju u vezi tog slučaja i indikativno i ilustrativno da je baš sada stigao zahtjev i to je zbog zakona o tužilaštvu", rekao je Krapović.

Naveo je da su objavljeni i transkripti razgovora iz 2017. godine ali da nije siguran "da je to tačno" i da ne može da se sjeti...

"Ja sam kao predsjednik Opštine Budva postigao mnogo uspjeha. Vraćene su desetina miliona, rađeno je sve u skladu sa zakonom. Vezano za Bečića u razgovoru sve je bilo na nivou interesovanje i nijedna radnja nije bila nezakonita. Nadalje pominje se sponzorstvo, moguće da je bilo odobreno gospodinu Savoviću", rekao je Krapović.

Kazao je i da je SDT trebao da reaguje 2017. godine.

"Sada je jasno da je spinovanje. Jasno je ovo politički pritisak, tužilastvo postupa kao politička batina DPS-a. Taj pritisak postoji, oni se pozivaju da želimo da vršimo politički pritisak, to nije tačno. Nikšićki izbori su raspisani i sa te strane postoji pritisak. Mi smo čisti, posvećeni građanima, bilo je tako i biće. Prije je stigao zahtjev da se meni skine imunitet nego Petru Ivanoviću, što je jedan kurozitet", rekao je Krapović.

Poslanik demokratske Crne Gore, Momo Koprivica rekao da je da je "ovo još jedan dokaz da je SDT protiv politčikih protivnika DPS-a".

"Juče je glavni specijalni tužilac tražio da se njegova ostavka zamijeni zakonom i zato što nismo pristali na trgovinu i prijetnje on danas kreće u politički progon i to u susret nikšićkom izborima, jer DPS zna ko im najviše prijeti u Crnoj Gori. Uzaludni su pokušaji DPS-a jer ih i tamo čeka ubjedljiv poraz, još ubjedljiviji nego na Parlamentarnim izborima“ – naglasio je Koprivica.

„Ovo je osveta što nije prihvaćen Katnićeg predlog političke korupcije. On ne može da se pomiri sa tim da u novoj parlamentarnoj većini nema partnera za političku korupciju, trgovinu i dogovore", rekao je Koprivica.

Dodao je da više "nema dogovora i dilova kao u periodu prethodne vlasti".

"Tužilac Savović nije ništa učinio za Demokrate niti je ikad to trebalo. Nije bilo investicija, nije bilo ničega. U razgovoru ništa nije bilo nezakonito. Katnić je prekršio zakon o mjerama tajnog nadzora, nije bilo zakonskog osnova da prati funkcionere Demorkata", kazao je Koprivica.

Dodao je da neće glasati za skidanje imuniteta Krapoviću i da Skupština "neće učestvovati u političkom progonu SDT-a".

Koprivica je naveo i da je ovo povlačenje poslednjih poteza pred politički slom.

„Katnić je ponudio koruptivni uslov novoj vladajućoj većini, time se postavljajući u uzvišeni položaj u odnosu na skupštinsku većinu. Tajming je sasvim jasan, ovo je osveta za naše neprihvatanje njegovog koruptivnog uslova. On ne može da prihvati da više nema bezakonja u ovoj državi. On nije VDT, već je tužilac DPS-a. Uzalud je i VDT-u i DPS-u ovaj pokušaj diskreditacije“.

„Jasno je da imamo posla sa mafijom“, naveo je Koprivica.
„Katnić nije državni tužilac, već tužilac DPS-a i mafije i ovim je to potvrdio“ – istakao je poslanik Demokrata.

„Katnić nema nikakve dokaze da se radi o krivičnom djelu, već manipuliše javnosti pokušavajući da prikrije da on zapravo čini krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Jasno je da VDT pokušava da zastraši funkcionere Demokratske Crne Gore, ali to neće proći. Mi se ne plašimo, čiste su nam ruke i neće nas spriječiti da Crna Gora bude pravna država. Ovo je namjenski urađeno pred izbore u Nikšiću da bi se diskreditovali funkcioneri Demokrata“ – zaključio je Koprivica.


Izvor: DCG/fb