22-03-2021

Krivokapić zasadio maslinu u Tivtu u spomen na žrtve koronavirusa

Gubitak svakog čovjeka nenadoknadiv je ne samo za njegovu porodicu, nego za društvo u cjelini, kazao je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da se nada da će broj žrtava koronavirusa biti sve manji.

Krivokapić zasadio maslinu u Tivtu u spomen na žrtve koronavirusa | Radio Televizija Budva

Foto: Radio Tivat

Kako je saopšteno iz Vlade, povodom godišnjice od prvog smrtnog slučaja u Crnoj Gori izazvanog infekcijom koronavirusa, Krivokapić, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović i predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović danas su u Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangela Mihaila, posadili prvu od 40 sadnica masline.

Krivokapić je kazao da je današnji dan, dan tuge, “kada svi u srcu osjećamo bol za svima koji su preminuli od posljedica koronavirusa”.

„Svim porodicama, njihovim najmilijima, želim na ovaj način da iskažem saučešće, kao čovjek, kao premijer, a i u ime svih građana Crne Gore“, poručio je Krivokapić.

On je rekao da je Crna Gora zbog virusa, koji je nepoznat i naučnicima, ostala za 1.200 stanovnika siromašnija, što je premnogo, kako je naveo, i za mnogoljudnije države.

„Gubitak svakog čovjeka je nenadoknadiv, ne samo za njegovu porodicu, nego za zajednicu i društvo u cjelini. Na ovaj način, danas, okupljeni na ovom mjestu, želimo da pošaljemo još jednu poruku”, naveo je Krivokapić.

Kako je kazao, sađenjem 40 maslina, na prostoru u blizini manastira, žele da poruče da je maslina simbol života i vječnosti.

“Isto tako, ako pogledate ovo mjesto, ono je simbol svih nas, i Lovćen, i Orjen, i Vrmac, i more i okruženje u kome sve to bitiše, garantuje da će Crna Gora znati da čuva sve vrijednosti”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je najveća vrijednost život i čovjek.

Kako je kazao Krivokapić, to je ono čime se Crna Gora ponosila i ponosiće se.

“Nadam se da će broj žrtava biti sve manji i manji, da će vakcinacija i naš drugačiji odnos prema poštovanju mjera doprinijeti da svi čuvamo jedni druge, a da nam zdravlje bude primarno“, poručio je Krivokapić.