04-03-2021

Krivokapić: Zdravstveni sistem doveden do krajnjih granica izdržljivosti

Crnogorski zdravstveni sistem doveden je do krajnjih granica izdržljivosti, kazao je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da vakcine daju nadu da će Crna Gora izdržati pred svim izazovima koje je uslovila pandemija Covid-19.

Krivokapić: Zdravstveni sistem doveden do krajnjih granica izdržljivosti | Radio Televizija Budva

Foto: Vlada CG

On se danas sastao sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori, Liu Đinom, i zahvalio mu na donaciji 30 hiljada Sinofarm vakcina, ističući da građani Crne Gore veoma cijene prijateljstvo koje Kina, činom uručenja ove pomoći, samo potvrđuje.

Krivokapić je kazao da je Crna Gora u delikatnoj situaciji jer je zdravstveni sistem doveden do krajnjih granica izdržljivosti.

“Vakcine predstavljaju nadu da će Crna Gora izdržati pred svim izazovima koje je uslovila pandemija Covid-19. Zato ova donacija ima još veću vrijednost“, rekao je Krivokapić.

Premijer je naveo da se divi uspjesima koje je Kina postigla u borbi protiv pandemije.

Kako je dodao, Kina je svima poslala jasnu poruku da moramo naučiti da živimo sa kovidom.

"Nadam se da će građanska disciplina, dosljedno poštovanje mjera u kombinaciji sa vakcinisanjem, doprinijeti da se crnogorski zdravstveni sistem održi, a da se ekonomija ne uruši. Mobilisaćemo sve raspoložive zdravstvene kapacitete, jer je ovo bitka za svakog čovjeka“, poručio je Krivokapić.

Đin je rekao da je zadovoljan što može da doprinese prijateljakim odnosima Crne Gore i Kine.

„Vakcine simbolično predstavljaju dobre želje i namjere koje Kina njeguje prema Crnoj Gori i njenim građanima“, kazao je Đin.

On je istakao da je Kina spremna da osnaži pomoć kada je Crna Gora u pitanju i da je sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić-Bojović već razgovarao o načinu kako da se sljedeća „Sinofarmova“ isporuka realizuje što prije.

Đin je kazao da očekuju da će do ljeta više od 50 odsto građana Kine biti vakcinisano, te da je borba protiv pandemije zajednički problem čovječanstava.

On je podsjetio da je Kina isporučila vakcine u više od 70 država i da aktivno učestvuje u pregovorima sa više desetina zemalja.


Mina