22-05-2021

Lufthansa bilježi snažan rast potražnje za letovima nakon otvaranja Njemačke

Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je u utorak da bilježi rast potražnje za letovima prema SAD-u i evropskim destinacijama nakon popuštanja njemačkih ograničenja putovanja paralelno padu broja novih slučajeva zaraze covidom 19.

Lufthansa bilježi snažan rast potražnje za letovima nakon otvaranja Njemačke | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Potražnja za ljetnim letovima za Njujork, Majami i Los Anđeles porasla je i do 300 odsto, saopštila je njemačka grupacija, dodajući kako će povećati broj letova od juna i da je ponovo uvela letove prema Orlandu i Atlanti, prenose agencije.

“Transatlantska avionska putovanja jako su važna za globalnu ekonomiju i sada nam treba jasna perspektiva kako bi se putovanja između SAD-a i Evrope vratila u većem obimu”, rekao je član izvršnog odbora Harry Hohmeister.

Pad stope zaraze i sve veći broj vakcinisanih građana trebalo bi da omoguće oprezno povećanje transatlantskih avionskih putovanja, dodao je Hohmeister, pozivajući Njemačku da iznese jasan plan kako bi to omogućila.

Vlada u Berlinu saopštila je ovog mjeseca da želi da ukine obavezni karantin po povratku u zemlju za potpuno vakcinisane građane.

Problem su nedovršeni evropski planovi o uvođenju digitalnog zdravstvenog pasoša za sve stanovnike EU koji bi bio dokaz imunizacije, a očekuje se da će biti uveden tek krajem juna. Još nije jasno ni kako će se regulisati status posjetioca izvan EU.

Iz Lufthansa su objavili i da je zabilježena utrostručena potražnja za letovima prema evropskim destinacijama za odmor, poput Grčke, Italije, Španije i Portugala.

Dodali su i da njihova niskobudžetna podružnica Eurowings dogovara dodatnih 500 letova za Palma de Majorku, Ibicu i Grčku.

Napominju i da će proširiti raspored letenja u kratkom roku bude li se potražnja i dalje povećavala.