29-10-2021

Maslovar: Za poljoprivrednike opredijeljeno 50 hiljada eura, javni poziv traje do 1. novembra

Iz Sekretarijata za privredu Opštine Budva podsjećaju da Javni poziv za podršku i investiranje u razvoj poljoprivrede za 2021. godinu, koji obuhvata 12 poljoprivrednih grana ističe 1. novembra. Ukupna vrijednost raspisanog Javnog poziva je 50.000 eura.

Maslovar: Za poljoprivrednike opredijeljeno 50 hiljada eura, javni poziv traje do 1. novembra | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Sekretarijat za privredu je ove godine inicirao izmjenu Odluke o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede, sa ciljem unapređenja postojećeg akta u korist poljoprivrednih proizvođača.

"Poseban akcenat je stavljen na stimulisanje poljoprivrednih proizvođača za podizanje novih zasada i privođenje neobrađenih površina poljoprivrednoj namjeni. S tim u vezi Opština Budva finansira investiciju u iznosu od 80% od uloženih sredstava, bez PDV-a. Takođe, akcenat je stavljen i na posebnu podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima od 18 do 35 godina, kao i ženama polj. proizvođačima tako što se prihvatljive investicije finansiraju od strane Opštine u iznosu od 70% , bez PDV-a. Za sve ostale vrste podsticaja, predviđene Javnim pozivom, iznos finansijske podrške je 50%, bez PDV-a, od uloženih sredstava.", kazala je za naš portal Slavica Maslovar,, sekretarka Sekretarijata za privredu.