27-09-2018

Maturanti SMŠ "Danilo Kiš" otputovaće u subotu na ekskurziju

Srednja mješovita škola Danilo Kiš i ove godine će u skladu sa nastavnim programom realizovati sedmodnevnu matursku ekskurziju, 76 učenika sa svojih 5 razrednih stariješina otputovaće u subotu na nezaboravno matursko putovanje po sjevernoj Italiji i južnoj Francuskoj.

Maturanti SMŠ

Prema riječima pomoćnice direktora SMS"Danilo Kiš" Nevenke Vlačić o maturskoj ekskurziji se od početka školovanja govorilo sa najvećim uzbuđenjem.

Učenici četvrtog razreda SMŠ "Danilo Kiš" otputovaće u subotu 29. septembra na sedmodnevnu ekskurziju.


"Rukovodstvo škole, proces pripreme za matursku ekskurziju počeo je mjesecima unazad. Prvo su se anketirali učenici, ponuđena su im 3 aranžmana i tada je na osnovu anketnih listića uz podršku Savjeta roditelja odabrana ova relacija, i nakon toga je raspisan javni tender.Odabrana je agencija Atlas tours, inače to je agencija sa kojom već duži niz godina realizujemo matursku ekskurziju." izjavila je Vlačić.

Cijena maturske ekskurzije iznosi 360 eura, sa mogućnošću plaćanja na 6 mjesečnih rata. Za one učenike koji su slabijeg materijalnog statusa, a željni su da putuju, pobrinula se Opština Budva i Turistička organizacija.

"I ovog puta im se zahvaljujemo na podršci i saradnji, tako da svi učenici koji su željeli da putuju, su na spisku za ekskurziju. Ono što želim da kažem je da po našem pravilniku, na ekskurziju nisu mogli da pođu učenici koji imaju nezadovoljavajuće vladanje po bilo kom osnovu", zaključila je Vlačićeva.

Zasigurno je da će budvanski maturanti biti puni utisaka i ponjeti najljepše uspomene sa putovanja po sjevernoj Italiji i južnoj Francuskoj.