12-09-2022

Mesna industrija se polako oporavlja, ali raste cijena sirovina

Mesna industrija u Crnoj Gori polako se oporavlja, ali problem predstavlja primjetan rast cijena sirovina, uslovljen situacijom sa pandemijom koronavirusa koja je poremetila tržište, ocijenio je izvršni direktor kompanije Martex Dragan M. Martinović.


Ilustracija, Foto: Pixabay

„Nadamo se da će budući period biti period stabilizacije u tom pogledu“, kazao je Martinović u intervjuu za Glasnik Privredne komore (PKCG).

On je dodao da se u ovoj godini, u pogledu poslovanja Martexa, osjeća blagi oporavak u odnosu na izazovan period uslovljen pandemijom koronavirusa.

„Primjetno je i povećanje potrošnje i proizvodnje, ali i prometa, zbog čega smo se i ove godine našli na spisku 100 najvećih u Crnoj Gori“, rekao je Martinović.

On je naveo da Martex, koji je u julu obilježio tri decenije postojanja, veliku pažnju posvećuje unapređenju i osavremenjavanju proizvodnog procesa, novim tehnologijama u proizvodnji, ali zadržavajući osnov i suštinu tradicionalnog proizvoda.

On je podsjetio da je osnivač Martexa, Marko Martinović, posvećenim radom od 1992. godine, od malog, porodičnog preduzeća učinio da ta kompanija postane jedan od najvećih privatnih proizvođača suvomesnatih proizvoda u Crnoj Gori.

(RTCG)