10-07-2023

Milatović: Srbija će se odgovorno odnijeti povodom izručenja Marovića

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović kazao je da je tokom zvanične posjete Beogradu dobio uvjerenje da će se Srbija odgovorno odnijeti povodom izručenja bivšeg predsjednika državne zajednice Svetozara Marovića Crnoj Gori.

Milatović: Srbija će se odgovorno odnijeti povodom izručenja Marovića | Radio Televizija Budva

Milatović i Vučić, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore


On je, odgovarajući na pitanje novinara na konferenciji za medije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, naveo da je pitanje izručenja Marovića iznio tokom dvodnevnih razgovora.

“Smatram da svako ko je krivično kažnjen u Crnoj Gori, uključujući Marovića, treba izrečenu kaznu da odsluži. To pitanje sam stavio na sto i dobio uvjerenje od Vučića da će se Srbija odgovorno odnijeti povodom toga”, rekao je Milatović.

Vučić je kazao da je Milatović u dva navrata pomenuo slučaj Marovića.

“Rekao sam da ćemo mi kao ozbiljna i odgvorna država uvijek uzeti u razmatranje sve ono o čemu govori Milatović i da ćemo pružiti odgovarajuće, na ozbiljan način utemeljene odgovore”, naveo je on.

Vučić je kazao da se kod njega kao pitanje nameće nešto drugo.

“Zašto se u našim odnosima uvijek traži razlog da bi onaj drugi se okrivio za nešto ili za nepoštovanje nekoga. Jeste li razmislili boli li nas to što je Crna Gora priznala protivpravno otcjepljenje dijela teritorije Srbije”, naveo je Vučić.

On je kazao da nije govorio ni o srpskom pitanju niti o bilo čemu drugom.

“Kako je moguće da od 28,73 odsto Srba, imate svega osam odsto zaposlenih Srba u javnom sektoru? Mislite li da je to manje važno pitanje od Marovića?”, naveo je Vučić.

On je dodao da Marović nije tabu tema i da one ne bi smjele da postoje.


Mina