01-03-2021

Milicine pinjate: Marljivim ručicama do džeparca

Milica Čokorilo, dvanestogodišnja djevojčica iz Budve učenica je semdog razreda Osnovne škole, kada odraste voljela bi da bude modna kreatorka, ali do nekih zrelijih godina Milica ništa ne prepušta slučaju, pa marljivim ručicama stvara pinjate koje krase rođendanske trpeze njenih drugara.



Ideja je kako kaže Milica, plod čestih odlazaka na rođendane, a uz malo mašte i slobodnog vremena nastaju pinjate koje oživljajvaju likove iz crtanih filmova.

"Ideja je krenula prije godinu ipo kada sam bila na rođendanu kod drugarice. Zavisno od oblika pinjate, za neke mi je potrebno dan, a za neke i dva rada kako bi bile baš onakve kakve sam ih zamislila", kaže Milica za naš portal.



Među našim čitaocima, sigurni smo ima i pripadnika starije genracije, koji se možda po prvi put susreću sa pojmom "pinjata", pa je ova kreativna djevojčica pojasnila sam taj pojam.

"Pinjata je igračka napravljena od papirne smjese, dekorisana i ispunjena slatkišima i konfetama. Pinjata se razbija na rođendanskim slavljima ukrašenim štapom, a iz nje ispadaju slatkiši i konfete", kazala je.



U zavisnosti od broja porudžbina, Milica izdavaja vrijeme koje provodi stvarajući svoja mala remek djela.

"Talenat sam otkrila kada sama poslje jednog rođendana poželjela da imam takvu pinjatu, pa sam odlučila da pokušam da je napravim, i uspjelo je. Takođe pravim i torte od pelena", kazala nam je Milica, dodajući uz osmijeh, da se od izrade pinjata može zaraditi pristojan džeparac.



Ovoj vrijednoj i maštovitoj djevojčici u pomoć nerijetko priteknu mama i sestra, ali ipak većinu posla Milica odradi sama.



Da su dječiji snovi itekako ostavrljivi kada im se da vjetar u leđa svjedoči ova divna priča o Milici i njenim pinjatam, pa joj želimo pune ručice posla i obistinjenje njenih želja, pa da se u nekoj nerednoj priči predstavi baš onakko kako sanja. Kao modna kreatorka.

Milicne pinjate možete pogledati na njenoj instagram stranici: pinjatemia_budva.

D.P.