10-09-2023

Milioner traži asistenta za putovanja po svijetu, plata 35.000 eura

Australijski milioner Metju Lepre u potrazi je za osobom koja će putovati s njim po svijetu, a za taj “posao iz snova”, kako su ga mnogi opisali, nudi platu od 35.000 eura.

Milioner traži asistenta za putovanja po svijetu, plata 35.000 eura | Radio Televizija Budva

31-godišnji bogataš bavi se e-trgovinom, a u slobodno vrijeme putuje širom svijeta te traži asistenta ili asistentkinju koji će mu se pridružiti u putovanjima, piše “Ladbible”.



Lepre je svoje poslovno carstvo izgradio onajn poslovanjem i kursevima poslovnog treninga, nakon što je s 23 godine napustio fakultet. Zbog potreba posla posjetio je 30 zemalja u posljednjih pet godina.

“Tražim marljivu osobu koja će mi pomoći u mom poslu. Treba mi desna ruka koja će mi pomoći na putovanjima i u administrativnim zadacima”, izjavio je.

Prijaviti se mogu i osobe bez prethodnog iskustva u tom poslu, a konkurs je otvoren za sve one koji imaju važeći pasoš, koji vole putovanja, pedantni su u svom poslu i mogu prekinuti vezu sa svojim svakodnevnim poslovima te uskočiti u avion i krenuti.



Osim što nudi priliku putovanja svijetom uz plaćene putne troškove, milioner nudi platu od 35.000 eura, a novi asistent će moći voziti njegove skupocjene automobile.

Mislite da je ponuda predobra da bi bila istinita? Pa, Lepre je već napravio nešto slično. Prije četiri godine objavio je otvoreni poziv za ličnog asistenta, a tada se prijavilo oko 70.000 ljudi. Posao je na kraju dobila bivša studentkinja mode.

Iste je godine takođe pozvao ličnog fotografa da putuje s njim kako bi ga fotografisao za njegov Instagram, a nudio je platu od 32.000 eura.

Za posao se možete prijaviti putem njegove web stranice: Ecom Warrior Academy.