19-03-2024

Nastavak 10. sjednice SO Budva i održavanje 12. sjednice po hitnom postupku 22. marta

Na današnjem Kolegijumu predsjednika Skupštine opštine Budva, donesene su ključne odluke u vezi sa daljim radom lokalnog parlamenta. Nastavak prekinute 10. sjednice planiran je za petak, 22. mart sa početkom u 10 časova, kao i hitno održavanje 12. sjednice istog dana u 14 časova, u skupštinskoj sali Opštine Budva.

Nastavak 10. sjednice SO Budva i održavanje 12. sjednice po hitnom postupku 22. marta | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Na dnevnom redu nastavka sjednice nalaze se važni predlozi za imenovanje ključnih funkcija unutar Skupštine opštine Budva:

1. Predlog Odluke o imenovanju sekretara Skupštine opštine Budva (Berislav Fabris);

2. Predlog Rješenja o davanju saglasnosti na imenovanje potpredsjednika Opštine Budva (Jasna Dokić).

Ovo je peti put od 23. novembra prošle godine, da se zakazuje 10. sjednica lokalnog parlamenta.

VIŠE NA:

Jovanović odložio nastavak desete sjednice SO Budva

Odložen nastavak 10. sjednice SO Budva na zahtjev vladajuće većine

Deseta sjednica SO Budva odložena za 16. februar

Prekinuta 10. sjednica SO Budva zbog nedostatka kvoruma

Takođe, na Kolegijumu je dogovoreno hitno zakazivanje 12. sjednice Skupštine opštine Budva, istog dana u 14 časova. Na ovoj sjednici će se razmatrati odluke koje je istakla Vlada Crne Gore u svom obavještenju od 14. marta 2024. godine.

Predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović, naglasio je važnost poštovanja upozorenja Vlade Crne Gore te je istakao da će Skupština preduzeti sve potrebne korake u cilju ispunjenja postavljenih uslova u zadatim rokovima.

Podsjetimo, na predlog Ministarstva javne uprave, Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 14. marta usvojila odluke o upozorenju skupštinama opština Šavnik, Budva i Andrijevica, dajući im rok od 10 dana za izvršavanje zakonskih obaveza.

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, istakao je da lokalne samouprave imaju autonomiju, ali da to ne opravdava neodgovornost ili zanemarivanje obaveza koje mogu ugroziti prava građana na lokalnu samoupravu. On je naglasio odlučnost u uspostavljanju punog funkcionisanja opština, prvo putem upozorenja kako bi se izbjeglo raspuštanje skupština, te dodao da javna uprava mora biti garant vladavine zakona i zaštite prava građana.