25-03-2022

Novi sistem zakazivanja pregleda ostvario očekivanja

Klinički centar Crne Gore za 83 dana zakazao je više od 30 hiljada specijalističkih pregleda i kontrola, kazali su iz te zdravstvne ustanove.

Novi sistem zakazivanja pregleda ostvario očekivanja | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Oni su ocijenili da je novi sistem zakazivanja pregleda, koji pacijentima omogućava da termine za specijalističke, subspecijalističke preglede i kontrole dobiju u KCCG-u, ostvario očekivanja.

Iz KCCG-a su istakli da je od 1. januara do 24. marta, interno, u toj ustanovi, zakazano 14 hiljada specijalističkih pregleda i više od 16 i po hiljada kontrola.

"To ukupno čini više od 30 hiljada zakazanih pregleda za samo 83 dana. KCCG dnevno, bez vraćanja pacijenata izabranom ljekaru, zakaže preko 360 pregleda", kazali su iz KCCG-a.

Prema njihovim riječima, u tom periodu preko hiljadu uputa zakazano je kod oftalmologa, radiologa, neurologa i kardiologa.

Iz KCCG-a su rekli da je najveći broj kontrola, od preko hiljadu do više od pet hiljada, zakazano u Institutu za bolesti djece, Institutu za onkologiju, na Internoj klinici i na
Klinici za očne bolesti.

"U istom periodu na Poliklinici KCCG obavljeno je preko 153 hiljade pregleda i dijagnostičkih procedura. Dnevno, dakle, u prosjeku, Poliklinika KCCG uradi više od 1,8 hiljada pregleda i dijagnostičkih procedura", navodi se u saopštenju.