24-02-2024

NVO „Sačuvajmo život”: Tribina o borbi protiv bolesti zavisnosti izazvala neočekivano dobre reakcije

Od mnogobrojnih dosadašnjih tribina održanih pod okriljem NVO „Sačuvajmo život”, jučerašnja je izazvala posebnu pažnju i neočekivano dobre povratne informacije.


Foto: NVO „Sačuvajmo život”

Naime, radi se o ličnoj ispovijesti dvoje mladih ljudi, bivših zavisnika, od kojih je jedan liječen u RC "Kakaricka Gora".

Potresna i dirljiva ispovijest ovih ljudi je kod svih prisutnih izazvala osjećaj poštovanja na iskrenom dijeljenju najbolnijih životnih faza kroz koje su prolazili. Tu su bili i članovi njihovih porodica, koji su se takođe uključili u dijalog i preživljenim osjećanjima ukazali na neupitnu važnost porodice u liječenju istog.

Tribinu je oplemenila naša uvažena psihijatrica, subspecijalista bolesti zavisnosti, dr Marina Roganovic. Ona je na osnovu stručnog i dugogodišnjeg životnog iskustva predlagala važne teme, poput povećanog broja suicida, kao i krucijalnu temu brige o mentalnom zdravlju, počev od najranijeg uzrasta kod djece.

Psihologica, Dijana Milojević je uspjela da živopisno prenese svoja iskustva iz rada u RC "Kakaricka Gora", i time pokrenula lavinu pitanja na koja je iscrpno odgovarala.

Moderator tribine bila je pshoterapeutkinja Tatjana Mitrović.