01-05-2024

(VIDEO) Tradicionalnim Abrumom oživio karnevalski duh Budve, Pjerotić: Ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način

Atraktivan program 21. izdanja Međunarodnog budvanskog karnevala nastavljen je sinoć Tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval.


Foto: TOB

Starogradske porodice i ugostitelji iznijeli su posluženje i tako pozdravili veliku, šarenu karnevalsku povorku i još jednom dokazali da karnevalska tradicija i te kako nastavlja da živi u Budvi.

“Ja sam srećna i mislim da je ovo jedan od najboljih, najkvalitetnijih Abruma do sada, sa najviše posjetilaca. Cijela Ex-Jugoslavija je tu, tu su i Grčka, Albanija, Italija. Svi su ovdje došli i iz punih usta mogu da kažem je Budvanski karneval, poslije Riječkog karnevala najveći u regionu," kazala je Marija Pjerotić, organizatorka Međunarodnog karnevala u Budvi i predsjednica NVO Feštađuni Budva.



Kao rođena Budvanka, Pjerotić ističe da se ne sjeća ovako velikih gužvi u Starom gradu.

“Ne znam da li ova noć više može i da se ponovi. Svuda se pjeva i igra, jedna pozitivna energija je prisutna. Ljudi kad obuku maske ili vide maskirane ljude oni budu ono što jesu, opuste se i uživaju. Budva je imala bogatu karnevalsku tradiciju, Budva gaji tu tradiciju jer ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način,” dodala je Pjerotić.



Feštađune i karnevaliste pratili su performansi "Kangoo Jumps", mažoretki, škole orijentalnog plesa "Hana" i plesnih škola "Orient", "Montok" i "Salsa amore", a Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva kao organizatori Međunarodnog budvanskog karnevala pobrinuli su se da organizuju kvalitetan muzički program na različitim krajevima Starog grada.

“Na platou kod „Jadranske straže“ nastupio je budvanski bend Jack Lupino, a zatim i regionalna elektro-pop senzacija bend Fantom. Na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića nastupili su DJ-evi NOTSOSERIOUS, zatim DJ Burkakke i poznati novosadski DJ, Runy. Program smo imali i na Trgu palmi gdje su ljubitelji domaće muzike mogli da uživaju uz Đurđu Petrović Poljak, poznati vokal The Grupe, kao i Elizu Stark & The Dappers,” navela je predstavnica TO Budva, Tamara Marković.



Zahvaljujući ovako raznovrsnom muzičkom programu cijele noći je vladao dobar provod, a sjajnu atmosferu i toplu dobrodošlicu Budvana osjetili su i mnogobrojni gosti iz regiona koji su učestvovali u Abrumu.

“Dolazimo iz Rijeke, iz Hrvatske, već dugi niz godina smo na vašem karnevalu, uvijek nam je predivno, predivni ste ljudi, uvijek nas lijepo dočekate i nadam se da će tako biti i na Velikom karnevalu,” kazala je Maja Šolac iz Draških maškara.



Abrum je bio tek uvertira za današnju Veliku karnevalsku povorku, tokom koje će 55 karnevalskih grupa iz svih krajeva regiona i Evrope predstaviti izuzetne maske i donijeti odličan provod u Budvu.



“Prvi maj proći će u znaku Velike karnevalske povorke koja će se formirati od 20h kod hotela Bracera i krenuti ka Starom gradu. Ovdje će zaista jedan rekordan broj učesnika izvesti svoje tačke, tako da očekujemo i veliki broj posjetilaca koji će uživati u senzacionalnim nastupima. Na platou kod „Jadranske straže“ nastupiće DJ-evi Enklavaparc i John K, a za kraj večeri jedan od najpopularnijih regionalnih DJ-eva, Andrew Meller. Na Trgu palmi za sve ljubitelje domaće muzike nastupaju crnogorski bendovi Nitro i Priganitze. Mi svakako vjerujemo da će Budva tokom prvomajskih praznika uz sva ova brojna dešavanja zasjati svojim punim sjajem", podvukla je predstavnica TO Budva, Tamara Marković.

(Mediabiro)

PROGRAM ZA VEČERAS

Trg slikara
19:00 VELIKA KARNEVALSKA POVORKA

00:00 KARNEVALSKA ŽURKA

Plato kod "Jadranske straže"
19:00 ENKLAVAPARCI

21:00 JOHN-K

23:00 ANDREW MELLER

Trg palmi
20:00 NITRO BEND

22:00 PRIGANITZE