24-04-2021

NVO Ugostitelji Crne Gore: Predložene mjere nemaju svrhu

U NVO “Ugostitelji Crne Gore” nisu zadovoljni juče predstavljenim mjerama u borbi protiv korona virusa, a koje se tiču sektora ugostiteljstva.

NVO Ugostitelji Crne Gore: Predložene mjere nemaju svrhu | Radio Televizija Budva

"Mjera kojom nam se dozvoljava živa muzika u baštama u periodu od 18 do 21 sat je prilično čudna. Ako nam je radno vrijeme dozvoljeno do 23h interesuje nas šta se to može desiti u periodu od dva sata što bi moglo negativno uticati na epidemiološku situaciju. Ne vidimo ni logiku zbog čega muzika uživo ne bi počela ranije, nego tek od 18 sati, osim ako je nakon tog perioda manji rizik od širenja infekcije.", navode u saopštenju.

Ugostitelji smatraju da su se stekli uslovi da im se omogući emitovanje muzike korištenjem elektro-akustične opreme, pojačala i zvučnika.

Vjeruju da će se uskoro poboljšati epidemiološka situacija i u onim opštinama gdje je trenutno ograničen rad ugostiteljskim objektima te da će njihove kolege uskoro početi sa redovnim aktivnostima.

"Obzirom da je broj trenutno aktivnih slučajeva korona virusa manji od tri hiljade nejasno je zašto je i dalje na snazi zabrana medjugradaskog saobraćaja u danima vikenda. Kao odgovorna organizacija NVO “Ugostitelji Crne Gore” još jednom apeluje na sve svoje članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi
na taj način dali doprinos u borbi sa virusom korona." dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja Ugostitelja CG pozvali su sve svečlanove da u što kraćem roku dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e- maila prijave@mek.gov.me kako bi proces vakcinacije nastavio.