08-09-2023

Odbojkaši Budve počeli pripreme za predstojeću sezonu

Odbojkaši Budve zvanično su počeli pripreme pred start nove sezone. Uz nova imena, i povratnike jedan od ciljeva uprave jesu i pune tribine MSC.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Nakon obaveza koje su imali igrači sa reprezentacijom, ekipa je spremna trenažni proces koji ih očekuju u narednom periodu. Prvih 15 dana izabranici Miljana Boškovića provešće u Budvi, dok će im nakon toga baza biti u Ivanjici gdje će nakon toga ići na pripremne utakmice širom Srbije. Uz povratnike Balše Radulovića i Nikole Radonjića, tu su još neki koji će činiti okosnicu kluba.

"Vrato se Ivan Ječmenica uz igrače koje ste već pomenuli, napravili smo ugovor sa jednim od najvećih talenata naše odbojke Vasilijem Milenković. Stigao je i Libero Vicić, tako da mislim da će ekipa biti dobra, naravno uz pojačanje koje smo dobili uz šefa stručnog štaba. Još jednu zahvalnost dugujemo dosadašnjem šefu stručnog štaba koji je htio i pokušao da se okrene nekom novom načinu rada i pokušaće da cirkuliše na neko drugo mjesto, ali ostavio je duboki trag i uvijek postoji zahvalnost kluba", kazao je za Polis sportski direktor OK Budva Radenko Marović.


Foto: Polis/Printscreen

Govoreći o novom šefu struke direktor Radenko Marković kaže:

"Mislim i stojim iza toga da je doveden u klub zbog svojih radnih sposobnosti. On je neko ko će pokušati da pokrene i sistem rada koji je pokrenuo prije toga trener Marković, ali moramo sistem rada doraditi i ubrzati sa mlađima. To je njegov prvi zadatak, uz afirmaciju prvog tima, a kasnije ćemo ići na turnir Lige šampijona u Bugarsku koji nas čeka u oktobru. Ono što su naše mogućnosti, pokušaćemo upravo tamo da prezentujemo", istakao je on.

Jedan od razloga što je odbojkaški projekat malo drugačiji jeste i želja da se publika vrati u velikom broju kad je ovaj sport u pitanju, Marović smatra da će budvanizacija kluba pomoći.

D.Č.