11-05-2016

Održan Evropski kvalifikacioni kup Montenegro Budva open 2016

U skladu sa programskim aktivnostima Ju-Jitsu Saveza Crne Gore u Budvi je u periodu od 06. do 08.05.2016. godine održan sudijski seminar za sticanje zvanja Continental „B“ ju-jitsu sudija i I Evropski kvalifikacioni kup „Montenegro Budva open 2016“.

Održan Evropski kvalifikacioni kup Montenegro Budva open 2016 | Radio Televizija Budva

Sve navedene aktivnosti su realizovane u organizaciji Ju-Jitsu Saveza Crne Gore i tehničkoj organizaciji Ju-Jutsu Kluba „ Budva-Komercijalna banka“.

Na Kupu je učestvovalo 13 Država i to Holandija, Njemačka, Italija, Bugarska, Slovenija, Hrvatska, BiH, Republika Srpska, Srbija, Makedonija, Rusija, Ukraina i Crna Gora, sa 31 klubom i 270 takmičara u svim uzrasnim kategorijama.

Najuspješniji klubovu u Generalnom plasmanu su bili:
1. JJK „BUDVA-KB“ – Budva
2. JJK „SOKO“ – Kotor
3. JJK „MORNAR“ – Bar

Za najboljeg takmičara proglašen je takmičar JJK „Leotar“ – Trebinje, ALJOŠA DABOVIĆ.

Za najbolju takmičarku proglašena je VEDRANA PRAŠČEVIĆ iz JJK „Champion“ – Kotor.

Za najboljeg takmičara u disciplini „ne-waza“ proglašen je EDO ADROVIĆ iz JJK „Ne-Waza-Budva.

Za najbolji duo par u mladjim kategorijama proglašene su MARIJA MARTINOVIĆ I ANA KOVAČ.

Za najbolji duo par u seniorskoj konkurenciji proglašene su LARA KORN I MIRA POPPELE iz Njemačke.

Za najboljeg trenera turnira proglašen je IGOR VUKOTIĆ, trener JJK „Budva-KB“.

Pehari za „FER PLEJ“ dodijeljeni su ekipama: ADK „MARIBOR“ iz Maribora i JJK „CHAMPION“- Kotor.

Predstavnici Evropske ju-jitsu federacije, na čelu sa predsjednikom Dariom Quenzom, generalnim sekretarom Robertom Percom, potpredsjednikom Njemačke federacije Michael Kornom, svojim prisustvom su iskazali veliko poštovanje prema aktivnostima koje sprovodi Ju-Jitsu Savez Crne Gore, i kao uvaženi gosti prisustvali su svečanom otvaranju, koje je održano dana 07.05.2016. godine sa početkom u 12 časova u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

Predsjednik JJSCG Ranko Vukotić, uručio je priznanja, u ime Saveza, predstavnicima Evropske federacije, predstavnicima COK-a, a naknadno će se priznanja uručiti ostalim prijateljima Ju-Jitsu Saveza Crne Gore.

Nakon pozdravnog govora, predsjednik Evropske ju-jitsu federacije Dario Quenza uručio je, u ime Evropske federacije, visoko priznanje predsjedniku JJSCG Ranku Vukotiću, za uspješno promovisanje ju-jitsu sporta u Evropi i šire, a nakon toga je svečano otvorio I Evropski kvalifikacioni kup.

U programu svečanog otvaranja učestvovlo je Folklorno društvo „Stari grad“ i članovi Karate kluba ’’Budva’’ iz Budve.

Sudijskim seminarom su rudokovodili: predsjednik Evropske komisije Roel Van Ravens (Holandija) i Martin Jazbec – član (Slovenija).

Nakon obavljenog polaganja iz teorijskog i praktičnog dijela ispita, diplome za uspješno završeno usavršavanje za zvanje „Continental „B“ ju-jitsu sudija“, dobili su iz Crne Gore slijedeće sudije:
1. KUJOVIĆ SRDJAN
2. JOVANOVIĆ SLADJAN
3. DAČEVIĆ JOVANA
4. RADENOVIĆ STEFAN
5. JANOVIĆ TONI.

Sudijskom seminaru su, pored kandidata iz Crne Gore, prisustvovali i GOCHO MITKOV GOCHEV iz Bugarske i ČIKOŠ TIMON iz Srbije, koji su takodje uspješno položili za zvanje Continental ’’B’’ sudije.

Predstavnici JJEU, uputili su iskrene čestitke organizatoru Evropskog kvalifikacionig kupa, na dobroj organizaciji i uspješnom završenom takmičenju, na kojem se nije dogodila nijedna takmičarska povreda, koja bi izazvala intervenciju medicinskog osoblja.