25-03-2016

Održana Skupština akcionara HG Budvanska rivijera

Danas je u hotelu Mogren održana 14. Redovna godišnja Skupština akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera.

Održana Skupština akcionara HG Budvanska rivijera | Radio Televizija Budva

Na skupštini su razmatrane redovne tačke dnevnog reda. Između ostalih, razmotreni su i usvojeni godišnji finansijski iskazi sa Izvještajima o poslovanju Društva za 2015. godinu uz Izvještaj nezavisnog revizora o finansijskim iskazima za 2015. godinu.

Shodno odredbama Zakona o privrednim društvima, održavanjem redovne godišnje sjednice akcionara istekao je mandat dosadašnjim članovima Odbora direktora. Istovremeno su izabrani novi članovi Upravnog odbora: Saša Radović, Draško Krivokapić, Ratko Vukotić, Dragan Prelević i Branko Popović.

Skupština je donijela odluku da se za 2016. godinu za eksternu revizorsku kuću izabere "Eurorev" d.o.o. iz Podgorice.

Kroz izvještaje o poslovanju Društva na Skupštini je konstatovana jedna od najuspješnijih poslovnih godina sa pozitivnim finansijskim rezultatom i to od 550.308,00 hiljada eura dobiti što predstavlja uvećanje dobiti u odnosu na 2014. godinu za 16%. Dobrim pozitivnim rezultatom nastavljena je praksa pozitivnog poslovanja Društva uz pozicioniranje hotelske grupe Budvanska rivijera kao brenda na turističkom tržištu i konstantni rad na podizanju nivoa kvaliteta svoje ponude i implementiranja evropskih vrijednosti putem standarda i sertifikata u očuvanju životne sredine.