05-05-2015

OEBS i Savjet Evrope organizuju regionalnu konferenciju o javnom integritetu sa fokusom na lokalne samouprave

Misija OEBS-a u Crnoj Gori organizuje u hotelu Maestral danas i sjutra regionalnu konferenciju o javnom integritetu na lokalnom noviou, koja će biti organizovana u saradnji sa Savjetom Evrope, OEBS/ODIHR-om i Kancelarijom koordinatora OEBS-a za aktivnosti u oblasti ekonomije i životne sredine.

OEBS i Savjet Evrope organizuju regionalnu konferenciju o javnom integritetu sa fokusom na lokalne samouprave | Radio Televizija Budva

Stručnjaci na konferenciji će predstaviti informacije o najnovijim trendovima i najboljim praksama u oblastima javnog integriteta, etike i transparentnosti na nivou lokalne samouprave. Učesnici će biti predstavnici lokalnih samouprava, zajednice opština i nevladinih organizacija iz Jugoistočne Evrope, kao i predstavnici OEBS-a.

Konferenciju će otvoriti vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a, Den Redford, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore, Refik Bojadžić i šef jedinice za demokratsko upravljanje i rodnu ravnopravnost OEBS/ODIHR, Marcin Valecki.

Kosovska vlada odbila je da učestvuje na reginalnom skupu o lokalnoj samoupravi zato što je u pozivu za konferenciju Kosovo predstavljeno sa zvjezdicom i fusnotom, prenosi beogradski Blic.

Generalni sekretar Ministarstva Besnik Osmani, kako prenosi kalxo.com, naveo je da na ovakvim skupovima Kosovo treba da bude predstavljeno bez zvjezdice i fusnote da se ne prejudicira status Kosova i da je u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezjednosti i mišljenja Međunarodnog suda pravde.