07-02-2023

Ombre palačinke

Dekorativno i ukusno!

Ombre palačinke | Radio Televizija Budva

Foto: Minjina-kuhinjica

Potrebno:

Palačinke:

4 jajeta
400 ml mlijeka
400 ml mineralne gazirane vode
400 g brašna
4 kašike ulja
1 kašičica arome vanile
Boja za kolače crvena

Boja za kolače plava
Fil:

2 pakovanja Fila za tortu sa ukusom vanile
600 ml mlijeka


Dekorisanje:

75 g Šlag krema sa ukusom slatke pavlake
150 ml hladnog mlijeka
Boja za kolače crvena
Boja za kolače plava
Kakao
Dekor Mix srca
Dekor Kakao mrvice


Mikserom umutite jaja. Dodajte 200 g brašna i 200 ml mlijeka. Nastavite sa miksanjem. Sipajte ostatak brašna i mlijeka kao i aromu vanile. Mikserom umutite da nema grumuljica. Dodajte vodu i ulje, a onda kutlačom promiješajte da se smjesa ujednači.

Smjesu podele u 6 činijica.

U manju sud promešajte crvenu boju za kolače i 3-5 kapljice plave boje. U svaku činijicu dodajte po malo ali različitu količinu boje, tako da imate 6 nijansi.

Palačinke pecite na zagrejanom i podmazanom tiganju, prečnika 21 cm. Ostavite da se palačinke ohlade, pa ih isijcite na prečnik od 20 cm, najlakše uz pomoć desertnog tanjira.


Priprema fila: U sud sipajte hladno mlijeko i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko 2-3 minuta. Pripremljenim filom premažite palačinke.

Dekorisanje: U sud sipajte hladno mlijeko i šlag krem. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3-5 minuta. Dodajte crvenu i plavu boju za kolače dok vam šlag ne dobijete željenu nijansu. Premažite tortu sa svih strana. Dio šlag krema sipajte u dresir kesu sa nastavkom 8B za šlag i ukrasite gornji dio. Preko pospite kakao prah i ukrasite dekor mix srcima, a sa bočne strane stavite kakao mrvice.

Vrijeme pripreme: 75 min

Broj porcija: 16

Izvor: Minjina-kuhinjica