13-04-2020

OO SNP Budva predložio set mjera SO Budva za pomoć građanima i privredi

Opštinski odbor SNP Budva predložio Skupštini opštine Budva set mjera u cilju ublažavanja krize izazvane korona virusom.


Saopštenje u kome su navednene mjere, a koje potpisuje predsjednik Opštinskog odbora SNP Budva Krsto Rađenović prenosimo integralno:

1. Da Opština Budva subvencioniše DOO “Vodovod Budva” potrošnju vode i upotrebu kanalizacije, za sva fizička lica, kao i pravna lica, koja zbog trenutne epidemiološke situacije ne obavaljaju privrednu djelatnost, na period od 90 dana, u iznosu od 5o %.

2. Da Opština Budva subvencioniše DOO “KSJP ” za sve usluge, za sva fizička lica, privredna društva i privrednike, koja zbog trenutne epidemiološke situacije ne obavljaju privrednu
djelatnost, na period od 90 dana, u iznosu od 50 %, kao i naknade za zelenu pijacu (za registrovane poljoprivredne proizvođače)

3. Da se oslobode ugostitelji lokalnih komunalnih taksi za korištenje javnih površina (ljetnjih bašti) za 2020.godinu.

4. Da se oslobode na period od 90 dana plaćanja naknade za pristup komercijalnim objektima sva fizička i pravna lica koja zbog trenutne epidemiološke situacije ne obavljaju privrednu
djelatnost (ugostitelji, frizeri, kozmetičari i dr).

5. Da se oslobode na period od 90 dana obaveze plaćanja zakupa sva fizička i pravna lica, koja zbog trenutne epidemiološke situacije ne obavljaju privrednu djelatnost.

6. Da se oslobode poreza na nepokretnosti za 2020. godinu registrovani izdavaoci privatnog smještaja, poljoprivredni proizvođači, kao i svi građani vlasnici poljoprivrednog zemljišta i šuma, a sve radi stimulisanja građana da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, što je u ovom trenutku prijeko potrebno.

7. Da se oslobode taksi za licencu za 2020.godinu sva taksi udruženja i preduzetnici, koji obavljaju taksi prevoz na teritoriji opštine Budva.

8. Da se odloži plaćanja poreza na nepokretnosti za sva fizička lica i pravna lica na način da prva rata dospijeva 30.08.2020. godine

9. Da se odloži plaćanja prireza porezu na dohodak fizičkih lica za sva fizička i pravna lica na period od 90 dana.

10. Da se obustave prinudne naplate za sva fizička i pravna lica, obuhvaćena mjerama Vlade Crne Gore na period od 90 dana.

11. Da se sredstva budžetske rezerve usmjere na sanaciju socijalne situacije, kao i na ekonomsku sanaciju najugroženijih privrednih djelatnosti, pogođenih novonastalom situacijom.