17-04-2024

Opština Kotor i Dom starih „Grabovac“ organizuju dnevni boravak za dementna lica u Risnu

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i Srđan Dragomanović, direktor Doma starih „Grabovac” iz Risna, potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti organizacije rada usluge dnevnog boravka za dementna lica, saopšteno je iz Kancelarije za komunikacije i PR Opštine Kotor.


Foto: Opština Kotor

Kako ističu, sporazumom je predviđena saradnja u oblasti socijalne zaštite, sa ciljem stvaranja uslova za nesmetano funkcionisanje dnevnog boravka za dementna lica u okviru adaptiranog prostora Doma starih „Grabovac“. Ova usluga za sve njegove korisnike biće besplatna.

Naime, Dom starih „Grabovac“ obezbijediće kombi vozilo za prevoz i preuzeti cjelokupnu realizaciju usluge dnevnog boravka, troškove hrane, medicinske njege i psihosocijalne podrške za dementna lica, dok će Opština Kotor za potrebe nesmetanog funkcionisanja dnevnog boravka finansirati troškove prevoza za
korisnike dnevnog boravka od mjesta stanovanja do Doma starih u Risnu, kao i troškove amortizacije, utrošenog goriva te zaradu vozača.

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor Tatjana Kriještorac, kao i šefica Sektora vaninstitucionalne njege Doma starih „Grabovac“ Katarina Ćoso te Milica Tomović, rukovoditeljka opštinskog Odjeljenja za socijalnu i dječiju zaštitu, brigu o mladima i ranjivim društvenim grupama, zaključuje se u saopštenju.