12-03-2024

OŠ „Mirko Srzentić” na koferenciji „Kulturna i kreativna industrija i baština”

Ivana Kurtović, direktorica OŠ "Mirko Srzentić" govorila je o partnerstvu škole i Društva za kulturni razvoj BAUO, povodom treće godine organizovanja konferencije "Kulturna i kreativna industrija i baština".

OŠ „Mirko Srzentić” na koferenciji „Kulturna i kreativna industrija i baština” | Radio Televizija Budva

Tema konferencije ove godine je gastronomija, a na sam dan otvaranja u kome učestvuju učenici škole horske i recitatorske sekcije i učenici muzičke škole, oni će imati i štand na malom Festivalu hrane u sklopu konfercije u Spomen domu Reževići.

"Pozivamo sve da dođu i budu naši gosti na festivalu hrane gdje će se predstaviti, proizvođači hrane, a biće organizovana i panel diskusija sa predavanjima stručnjaka iz raznih oblasti. Prvog dana biće dvije panel diskusije, a naredna tri dana profgram se premiješta u hotel Monte casa u Petrovcu, govoriće se o raznim naučnim oblastima, kulturnoj baštini, kreativnoj industriji, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, a kroz sve će se govoriti o hrani jer tema i jeste "Gastronomija kroz kulturnu baštinu", kazala je Kurtović za Jutrom iz Budve.

Biće prisutni i brojni predavači relavantni stručnjaci iz raznih oblasti i razlićitih zemalja, koji će predstaviti svoje znanje o ovoj značajnoj temi, a sam projekat je podržan u okviru programa za pdosticaj poljoprivrede Sekretarijata za prrivredu opštine Budva, TOB i Opštine Budva koji su stalni partneri škole "Mirko Srzentić" u ovakvim i sličnim projektima, napominje Kurtović.



D.P.