19-08-2019

Pavićević: Budvu ni po koju cijenu ne smijemo vratiti u ruke DPS-a

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je za Dan da su lideri DF-a u prethodnih nekoliko dana na očigled cijele crnogorske javnosti pokušali da sruše vlast u Budvi, primitivno vrijeđajući članove i funkcionere Crnogorske.

Pavićević: Budvu ni po koju cijenu ne smijemo vratiti u ruke DPS-a | Radio Televizija Budva

A da nije bilo Crnogorske, nikada Marko Bato Carević ne bi bio izabran za predsjednika opštine Budva.

“Zamislite da neko ko se kandiduje da vodi Vladu i li državu podmetanjima i falsifikatima pokušava da kreira javno mnjenje, da izazove potrese u jednoj opozicionoj opštini, a da za sve to optuži svoje koalicione partnere i da lažna pisma podmeće svojim članovima i funkcionerima. E to rade lideri DF-a”, izjavio je Pavićević.

Pavićević poručuje da nijedan časni i pošteni predstavnik bilo koje nacije ne bi na prevaru pokušavao da obezbjeđuje političku podršku za svoju stranku. Ističe i da samo istinom i zagovaranjem sistema ideja i vrijednosti u koje vjerujemo treba da se borimo protiv pokvarenog sistema koji je kreirala Demokratska partija socijalista (DPS), a koji svom snagom podržavaju lideri DF-a.

“Kao bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i kao građanin Crne Gore i predsjednik Crnogorske, zaprepašćen sam načinom na koji lideri Demokratskog fronta zloupotrebljavaju i politički raubuju nacionalna i vjerska osjećanja Srba u Crnoj Gori. Pa više sam ja uradio za dobro Srba i Srbije nego svi lideri DF-a zajedno. Da li sam to koristio za sticanje političkih poena? Ne. I neću nikada”, rekao je Pavićević.

On je dodao da to neće da radi zato što su nacionalna i vjerska osjećanja svetinja u koju se ne dira i kojom se ne trguje.

“Dužni smo da kao građani Budve i Crne Gore učinimo sve da se opština Budva ne vrati u ruke onih koje smo pobijedili 2016. godine. A izvinjenjem funkcionera DF-a Mila Božovića i Đorđija Vujovića i njihovom ogradom od djelovanja lidera DF-a saznali samo da su Mandić, Knežević i Medojević direktno radili da se Budva vrati DPS-u”, izričit je Pavićević.

Pavićević tvrdi da je sve ovo dokaz da lideri DF-a ne žele vlast, da ih ne interesuje dobro Srba u Crnoj Gori, već da se najkomotnije osjećajuu ulozi vječite i podaničke opozicije DPS-u.

“Crna Gora ne smije da bude ni Đukanovićeva, ni Mandićeva, ni Kneževićeva, ni Medojevićeva prćija. Crna Gora je naša država i branićemo je svim demokratskim i legalnim sredstvima. Dosta je bilo falsifikovanja, svađa, podmetanja i prebrojavanja krvnih zrnaca na osnovu nacionalnih i vjerskih osjećanja. Vjerujem u prosvećenu, naprednu i savremenu državu i za takvu Crnu Goru sam spreman da se borim kao njen građanin i kao političar”, rekao je Pavićević.

On je nedavno kazao i da će predložiti budvanskom odboru Crnogorske da zamrzne inicijativu za izlazak iz budvanske vlasti dok se ne utvrdi da li će časni funkcioneri DF-a iz Budve, poput gospodina Vujovića, uspjeti da spriječe lidere svoje stranke iz Podgorice da sruše vlast u Budvi.

“Zamoliću svoje prijatelje i kolege iz našeg budvanskog odbora da zamrznu privremeno inicijativu za izlazak Crnogorske iz budvanske koalicije kako bismo spriječili Andriju Mandića da radi svojih interesa koji se tiču saradnje sa DPS-om u Podgorici sruši vlast Budvi. Sada je jasno da Mandić, a za njim i Knežević i Medojević, ruše opoziciono jedinstvo i tako jedino pomažu DPS-u. Ovo je trajna kompromitacija za gospodina Mandića i momentalno bi trebalo da podnese ostavku na sve političke funkcije koje vrši”, zaključio je Pavićević.